Πατατοκροκέτες με τυρί
Υλικά
- 600 γρ. βρασμένες πατάτες, καθαρισμένες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλ.τσ. γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 1 φλ.τσ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
- 1 φλ.τσ. τριμμένο κασέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ή μπούκοβο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- Λάδι για τηγάνισμα
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις πατάτες σε μπολ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο γάλα ζεστό μέχρι να γίνει ο πουρές ομοιογενής και παχύρευστος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα και άνηθο. Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα. Αδειάζουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγο το μίγμα να σφίξει.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε τηγάνι. Πλάθουμε στρογγυλά κροκετάκια, τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι
Καλή επιτυχία!
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου