Πολίτικα τσατάλια!
Γνήσια πολίτικη συνταγή όπου υπερισχύει το μαχλέπι στη γεύση και τα κάνει να ξεχωρίζουν!
Τι χρειαζόμαστε:
Το γνήσιο σχήμα των τσαταλιών είναι σαν φύλλα δέντρου όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, αλλά εσείς μπορείτε να τα πλάσετε όπως θέλετε!
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 1 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη
- 3/4 κουταλακι αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 ασπράδι + 1 κροκάδι αυγού
- Σ'ενα μπωλ βάζω 2 ποτήρια απ'το αλεύρι και το ανακατεύω με το μπεικιν.
- Ρίχνω τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, το βούτυρο, το λάδι, το νερό και το ασπράδι.
- Τα ζυμώνω και προσθέτω κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή.
- Τα πλάθω, τα αλείφω με κροκάδι και τα πασπαλίζω με σουσάμι μαύρο. Τα ψήνω στους 180 για 10 λεπτά και μετά κατεβάζω στους 170 για άλλα 20-30 λεπτά το πολύ (ανάλογα και με το φούρνο βέβαια).
Το γνήσιο σχήμα των τσαταλιών είναι σαν φύλλα δέντρου όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, αλλά εσείς μπορείτε να τα πλάσετε όπως θέλετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου