Αυτό είναι το πιο νόστιμο κέικ με κρέμα τυριού που δοκίμασες ποτέ!
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Είναι ένα κέικ που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους με τη γεύση και την υφή του!
Για καλύτερα αποτελέσματα, ψήστε το, τουλάχιστον μια μέρα πριν το καταναλώσετε.
Επίσης, μπορείτε να το διατηρήσετε αφράτο, μέχρι και για τρεις ημέρες, αν το τυλίξετε σε διάφανη μεμβράνη για φαγητό, σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
*1 ½ φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 230 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
* 3 φλιτζάνια ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 6 μεγάλα αυγά
* 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.
Με το μίξερ σας, χτυπήστε το βούτυρό σας και το τυρί σε μορφή κρέμας μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι υφή να γίνει «ελαφριά».
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αναμίξτε και τη βανίλια.
Στη συνέχεια, χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ σας και προσθέστε το αλεύρι και τα αλάτι, σε δύο όμως δόσεις, μισή κάθε φορά. Χτυπάτε καλά το μείγμα με κάθε προσθήκη που κάνετε, μέχρι να υπάρχει ομοιομορφία σε αυτό.
Αφού έχετε τελειώσει με την παρασκευή, τοποθετήστε το μείγμα σε δύο φόρμες για κέικ (ή αλλιώς σε ταψάκια χρησιμοποιώντας πρώτα τα αντικολλητικά σπρέι).
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού και με απαλές κινήσεις φροντίστε να μην υπάρχουν φυσαλίδες μέσα σε αυτά.
Ψήστε τα για 65-70 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ σας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και είστε έτοιμοι!
Επίσης, μπορείτε να το διατηρήσετε αφράτο, μέχρι και για τρεις ημέρες, αν το τυλίξετε σε διάφανη μεμβράνη για φαγητό, σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
*1 ½ φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 230 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
* 3 φλιτζάνια ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 6 μεγάλα αυγά
* 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς.
Με το μίξερ σας, χτυπήστε το βούτυρό σας και το τυρί σε μορφή κρέμας μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι υφή να γίνει «ελαφριά».
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αναμίξτε και τη βανίλια.
Στη συνέχεια, χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ σας και προσθέστε το αλεύρι και τα αλάτι, σε δύο όμως δόσεις, μισή κάθε φορά. Χτυπάτε καλά το μείγμα με κάθε προσθήκη που κάνετε, μέχρι να υπάρχει ομοιομορφία σε αυτό.
Αφού έχετε τελειώσει με την παρασκευή, τοποθετήστε το μείγμα σε δύο φόρμες για κέικ (ή αλλιώς σε ταψάκια χρησιμοποιώντας πρώτα τα αντικολλητικά σπρέι).
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού και με απαλές κινήσεις φροντίστε να μην υπάρχουν φυσαλίδες μέσα σε αυτά.
Ψήστε τα για 65-70 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ σας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και είστε έτοιμοι!
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου