Ποντιακή πίτα της μαμάς Μαρίας
Η ποντιακή αυτή πίτα είναι ιδιαίτερη και κυρίως συνταγή
που θα αγαπήσουν όλοι.
Υλικά:
3 φιλέτα κοτόπουλα
3 φύλλα ποντιακής πίτας
2 αβγά
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Κόβω τα φιλέτα στη μέση και τα τσιγαρίζω με λαδάκι έως ότου κοκκινίσουν.
Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και σπάω το ένα αβγό και το λιώνω με ένα πιρούνι σε ένα ταψάκι.
Βουτάω διαδοχικά τις πίτες μία-μία έτσι ώστε να ρουφήξουν όλες το αβγό. Μετά τοποθετώ σε κάθε μία πίτα δύο κομμάτια από το φιλέτο (το ένα πίσω από το άλλο) και το τυλίγω σε στυλ ρολό και τα τοποθετώ μέσα σε πυρέξ. Έτσι έχουμε τρία ρολά στο πυρέξ, το ένα δίπλα από το άλλο. Καλύτερα θα είναι να έχουμε πυρέξ στενό για να μη μας ανοίξουν τα ρολά.
Κατόπιν βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα ποτήρι και διαλύω μέσα το αβγό. Ρίχνω και το αλάτι και περιχύνω όλη την κρέμα επάνω στα ρολά.
Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά αλλά με προσοχή μην μας καούν γιατί η πίτα είναι κάτι σαν κρέπα. Εφόσον ψηθούν, ρουφήξουν την κρέμα και κοκκινίσουν, ρίχνω το κεφαλοτύρι για να λιώσει.
Το σερβίρω ζεστό με συνοδεία ρυζιού.
Υλικά:
3 φιλέτα κοτόπουλα
3 φύλλα ποντιακής πίτας
2 αβγά
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Κόβω τα φιλέτα στη μέση και τα τσιγαρίζω με λαδάκι έως ότου κοκκινίσουν.
Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και σπάω το ένα αβγό και το λιώνω με ένα πιρούνι σε ένα ταψάκι.
Βουτάω διαδοχικά τις πίτες μία-μία έτσι ώστε να ρουφήξουν όλες το αβγό. Μετά τοποθετώ σε κάθε μία πίτα δύο κομμάτια από το φιλέτο (το ένα πίσω από το άλλο) και το τυλίγω σε στυλ ρολό και τα τοποθετώ μέσα σε πυρέξ. Έτσι έχουμε τρία ρολά στο πυρέξ, το ένα δίπλα από το άλλο. Καλύτερα θα είναι να έχουμε πυρέξ στενό για να μη μας ανοίξουν τα ρολά.
Κατόπιν βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα ποτήρι και διαλύω μέσα το αβγό. Ρίχνω και το αλάτι και περιχύνω όλη την κρέμα επάνω στα ρολά.
Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά αλλά με προσοχή μην μας καούν γιατί η πίτα είναι κάτι σαν κρέπα. Εφόσον ψηθούν, ρουφήξουν την κρέμα και κοκκινίσουν, ρίχνω το κεφαλοτύρι για να λιώσει.
Το σερβίρω ζεστό με συνοδεία ρυζιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου