http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάξτε λαχταριστό μπακλαβά

Φτιάξτε λαχταριστό μπακλαβά

Φτιάξτε λαχταριστό μπακλαβά

Μία εύκολη συνταγή για τον γνωστό σε όλους μας μπακλαβά!
Υλικά:

    Φύλλα κρούστας 1 kg.

    Καρύδια 500 γρ.

    Αμύγδαλο 500 γρ.

    Κανέλα σκόνη 2 κ.σ.

    Γαλέτα(φρυγανιά τριμμένη) 100 γρ.

    Βούτυρο λιωμένο 400 γρ.

    Γαρύφαλλο 1 για κάθε κομμάτι

Για το σιρόπι:

    Ζάχαρη κρυσταλλική 5 κούπες

    Νερό 3 κούπες

    Χυμός λεμονιού 1/2 λεμόνι

    Ξύσμα λεμονιού 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με ένα πινέλο.

Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε ελαφρώς στον πάτο και στα τοιχώματά του.

Τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας στο ταψί έχοντας βουτυρώσει ελαφρώς κάθε φύλλο ξεχωριστά με την βοήθεια του πινέλου.

Φτιάχνουμε την γέμιση με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα καρύδια, την κανέλα και την γαλέτα ανακατεύοντας τα μέσα σε μία μπασίνα.

Προσθέτουμε την γέμιση πάνω στα 5 πρώτα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και μετά τοποθετούμε κάθε φορά από ένα φύλλο κρούστας και λίγη γέμιση συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να μας μείνουν 7 φύλλα για το τέλος.

Κλείνουμε τα φύλλα προς το κέντρο εάν προεξέχουν από το ταψί ή τα κόβουμε με το μαχαίρι κυκλικά στις άκρες.

Κόβουμε με το μαχαίρι σε σχήματα τετράγωνα ή τρίγωνα, καρφιτσώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι και περιχύνουμε τον μπακλαβά με το το λιωμένο βούτυρο που μας έχει απομείνει αφού πρώτα το ζεστάνουμε.

Ψήνουμε στους 150°C για 1½ – 2 ώρες περίπου.

Αφαιρούμε όσο βούτυρο έχει μείνει στο ταψί.

Φτιάχνουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και ενώ είναι ακόμη ζεστός ο μπακλαβάς τον σιροπιάζουμε.

ΠΗΓΗ  http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου