http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΞΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΞΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ



Το ότι είναι  νηστήσιμα και νόστιμα και  γίνονται εύκολα και γρήγορα τα κάνει πολύ δελεαστικά.
 ΨΗΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ (αριστερά στην φωτογραφία με πορτοκαλί χρώμα)
Για την ταραμοσαλάτα γλυκοπατάτας
Υλικά
250 γρ βρασμένη γλυκοπατάτα (αυτή που η σάρκα της είναι πορτοκαλί)
χυμό 1/2 λεμονιού
30 γρ λευκό πολτό ταραμά
100 γρ ελαιόλαδο
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον πολτό ταραμά, τον χυμό λεμονιού στο μούλτι το χτυπάμε για λίγο και στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και το ελαιόλαδο . Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι πάνω σε ψημμένη φέτα ψωμιού.
ΨΗΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ (δεξιά στην φωτογραφία με χρώμα πράσινο)
 Για το άλειμμα αβοκάντο
Υλικά
1 Αβοκάντο ώριμο και μαλακό (αν όταν το αγοράσουμε είναι σκληρό το αφήνουμε εκτός ψυγείου σε ζεστό μέρος ή πάνω στο καλοριφέρ και θα μαλακώσει)
Χυμός από 1 λεμόνι
μαιντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
αντζούγια
κάππαρη
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε το αβοκάντο, το περιχύνουμε με χυμό λεμόνι και αρχίζουμε να το πιέζουμε με ένα πηρούνι να λιώσει. Ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος και για τη γεύση αλλά και για να μη μαυρίσει το αβοκάντο.
Προσθέτουμε αλάτι, μαιντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι μαζί με φιλέτο αντζούγιας και κάππαρη.
Αν προσθέσουμε στο λιωμένο αβοκάντο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο κόλιανδρο  ψιλοκομμένη ντομάτα , χυμό λάιμ, σκόρδο, καυτερή πιπεριά θα έχουμε το γνωστό γουακαμόλε.
Τόσο η γλυκοπατάτα όσο και το αβοκάντο είναι υλικά που υπάρχουν στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
 ΠΗΓΗ  http://katerinascookinglab.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου