ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Υλικά 1.200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ή ζωμό κρέατος ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κουταλιά σούπας ρίγανη Αλάτι Πιπέρι 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση: Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10’ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσοχή να μην πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, κιμά, σοταρισμένο κρεμμύδι, νερό, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά, να αφρατέψει ο κιμάς και ν’ αλλάξει χρώμα από το ζύμωμα. Μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ. Όσο πιο πολύ τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Χωρίζουμε τον κιμά σε έξι ίσα μέρη και πλάθουμε μεγάλα μπέργκερ. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4’ από κάθε πλευρά και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200ο C για 15’-20’. Ανοίγουμε κάθε ψωμάκι οριζόντια και γεμίζουμε με 1 μπέργκερ και ό,τι λαχανικό μας αρέσει, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα. Αν θέλουμε, βάζουμε και μια φέτα κίτρινο τυρί, το οποίο θα λιώσει με τη θερμοκρασία του μπέργκερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου