Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει κολοκυθόπιτα Μυτιλήνης χωρίς φύλλο.
Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκύθια φρέσκα τριμμένα στον τριφτή ή ανάλογη κολοκύθα κίτρινη
2 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
2 αυγά
500 γρ φέτα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα και κασέρι τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά.
1 1/2 κιλό κολοκύθια φρέσκα τριμμένα στον τριφτή ή ανάλογη κολοκύθα κίτρινη
2 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
2 αυγά
500 γρ φέτα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα και κασέρι τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετή φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά με φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω και να κάνει κρούστα από πάνω.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετή φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά με φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω και να κάνει κρούστα από πάνω.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου