ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΙ ΕΛΙΟΨΩΜΟ
Για τη Ζύμη
1-1½ κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί
2 φακελάκια μαγιά
λίγο αλάτι
2-3 ποτήρια νερό χλιαρό
Γέμιση
Για τη γέμιση
1-1 ½ κιλό ελιές καλαμών
3 μέτρια κρεμμύδια
Λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο Λίγο ελαιόλαδο
Περιγραφή
Γέμιση : Βγάζετε από τις ελιές το κουκούτσι, κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβετε το δυόσμο. Λαδώνετε όπως τη σαλάτα και ανακατεύετε.
Ζύμη : Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της ζύμης. Ρίχνετε το νερό, για να μην γίνει σκληρή η ζύμη στην αρχή πλάθετε γρήγορα. Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη.
Ελιωτή
Για τη Ζύμη
1-1½ κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί
2 φακελάκια μαγιά
λίγο αλάτι
2-3 ποτήρια νερό χλιαρό
Γέμιση
Για τη γέμιση
1-1 ½ κιλό ελιές καλαμών
3 μέτρια κρεμμύδια
Λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο Λίγο ελαιόλαδο
Περιγραφή
Γέμιση : Βγάζετε από τις ελιές το κουκούτσι, κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβετε το δυόσμο. Λαδώνετε όπως τη σαλάτα και ανακατεύετε.
Ζύμη : Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της ζύμης. Ρίχνετε το νερό, για να μην γίνει σκληρή η ζύμη στην αρχή πλάθετε γρήγορα. Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πίτες σε όποιο μέγεθος θέλετε, και βάζετε ελιές τις οποίες απλώνετε με κουτάλι, τις κλείνετε με δυο κινήσεις ώστε να γίνει σα φραντζολίτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου