Ποντιακός παζλαμάς με καλαμποκάλευρο και μυτζί
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει ποντιακό παζλαμά με καλαμποκάλευρο και μυτζί. Είναι ένα είδος κρέπας με συνδυάζει αλμυρή και γλυκιά γεύση.
Υλικά
200 γρ. καλαμποκάλευρο
νερό
Aλάτι
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Μυτζί (μυζήθρα) τριμμένη
200 γρ. καλαμποκάλευρο
νερό
Aλάτι
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Μυτζί (μυζήθρα) τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο λιωμένο και νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός. Ανακατεύουμε καλά και πέρνοντας με κουτάλα ρίχνουμε σε τηγάνι που έχει κάψει και το έχουμε αλείψει με λάδι. Κουνάμε το τηγάνι για να πάει σε απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.
Ο παζλαμάς σερβίρεται ζεστός πασπαλισμένος με μυτζί. Από πάνω προσθέτουμε μέλι ή πετιμέζι.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου