ΚΟΥΡΟΥ
ΚΟΥΡΟΥ
Υλικα
Αλευρι 1 κιλο περιπου
Βουτυρο λιωμενο 180γρμ.
Αυγα 2 τμχ.
Ζαχαρη 2 κουτ.του γλυκου
Αλατι 2 κουτ.του γλυκου
Γαλα 90 γρμ.χλιαρο
Καλαμποκελαιο 90 γρμ.
Μαγια 2 φακελακια ξηρη,η 1 τμχ. νωπη
Γεμιση
Φετα,η οτι αλλο μας αρεσει
1 αυγο για επαλειψη
Εκτελεση
Στο χλιαρο γαλα διαλυω την μαγια με την ζαχαρη και 50 γρμ. αλευρι,και αφηνω για 15 λεπτα.
Σε ενα μπωλ προσθετω το μισο αλευρι το αλατι, το καλαμποκελαιο,την λιωμενη μαργαρινη,και τα αυγα χτυπημενα .
Ανακατευω πολυ καλα με ενα πηρουνι και προσθετω το μειγμα γαλακτος μαγιας ,ανακατευω παλι καλα και προσθετω οσο αλευρι χρειαστει για να εχω μια μαλακη και αφρατη ζυμη που να μην καλλαει στα δαχτυλα.
Αφηνω την ζυμη να ξεκουραστει για λιγο .
Παιρνω με τα χερια μου μικρες μπαλες απο το ζυμαρι ανοιγω με τα δακτυλα και γεμιζω με μια κουταλια απο την γεμιση ,κλεινω καλα και τοποθετω σε ενα ταψι
στρωμενο με λαδοκολλα.
Ψηνω στους 180 β. μεχρι να ροδισουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
ΚΟΥΡΟΥ
Υλικα
Αλευρι 1 κιλο περιπου
Βουτυρο λιωμενο 180γρμ.
Αυγα 2 τμχ.
Ζαχαρη 2 κουτ.του γλυκου
Αλατι 2 κουτ.του γλυκου
Γαλα 90 γρμ.χλιαρο
Καλαμποκελαιο 90 γρμ.
Μαγια 2 φακελακια ξηρη,η 1 τμχ. νωπη
Γεμιση
Φετα,η οτι αλλο μας αρεσει
1 αυγο για επαλειψη
Εκτελεση
Στο χλιαρο γαλα διαλυω την μαγια με την ζαχαρη και 50 γρμ. αλευρι,και αφηνω για 15 λεπτα.
Σε ενα μπωλ προσθετω το μισο αλευρι το αλατι, το καλαμποκελαιο,την λιωμενη μαργαρινη,και τα αυγα χτυπημενα .
Ανακατευω πολυ καλα με ενα πηρουνι και προσθετω το μειγμα γαλακτος μαγιας ,ανακατευω παλι καλα και προσθετω οσο αλευρι χρειαστει για να εχω μια μαλακη και αφρατη ζυμη που να μην καλλαει στα δαχτυλα.
Αφηνω την ζυμη να ξεκουραστει για λιγο .
Παιρνω με τα χερια μου μικρες μπαλες απο το ζυμαρι ανοιγω με τα δακτυλα και γεμιζω με μια κουταλια απο την γεμιση ,κλεινω καλα και τοποθετω σε ενα ταψι
στρωμενο με λαδοκολλα.
Ψηνω στους 180 β. μεχρι να ροδισουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
ΠΗΓΗ https://www.facebook.com/vasiliki.zira
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου