Μελιτζάνες τουρσί όπως τις έφτιαχναν στον Πόντο
Οι μελιτζάνες τουρσί είναι από τα αγαπημένα εδέσματα των Ποντίων και μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγάλο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο οι νοικοκυρές στον Πόντο διατηρούσαν τα λαχανικά του καλοκαιριού και το χειμώνα.
Υλικά:
1 κιλό περίπου μελιτζάνες στενόμακρες
1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα
1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες ή τριμμένες
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι λάδι
1 λίτρο ξύδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό να ζεματιστούν, όχι να βράσουν. Στη συνέχεια τις αφήνουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένες με βαρύ αντικείμενο για να σταραγγίσουν καλά.
Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά του. Ανακατεύουμε το λάχανο, με τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την πιπεριά.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Βάζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα δοχείο ή βαζάκια κι όταν γεμίσει ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι και κλείνουμε καλά το σκεύος.
Σημ: Η γέμιση της μελιτζάνας μπορεί να καταναλωθεί σκέτη σαν ποντιακή λαχανοσαλάτα με λίγο ξύδι και λάδι.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου