Μοσχάρι στην γάστρα με λαχανικά και μπύρα
Το μοσχάρι γάστρας με μπύρα είναι ένα φαγητό με
πολύ ξεχωριστή γεύση και το κρέας γίνεται πολύ
μαλακό.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μικρές μερίδες
2-3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπύρα
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
2-3 δαφνόφυλλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στη φωτιά και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα, ρίχνουμε τη μπύρα, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200°. Όσο πιο μικρά κομμάτια είναι το κρέας, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί.
Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό αν χρειάζεται. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα περίπου ακόμη μέχρι να γίνει το κρέας.
Πέρνουμε 1/2 ποτήρι ζωμό από το φαγητό μας και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε το κρέας κουνάμε τη γάστρα να πάει παντού, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για να δέσει η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μικρές μερίδες
2-3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπύρα
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
2-3 δαφνόφυλλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στη φωτιά και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα, ρίχνουμε τη μπύρα, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200°. Όσο πιο μικρά κομμάτια είναι το κρέας, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί.
Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό αν χρειάζεται. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα περίπου ακόμη μέχρι να γίνει το κρέας.
Πέρνουμε 1/2 ποτήρι ζωμό από το φαγητό μας και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε το κρέας κουνάμε τη γάστρα να πάει παντού, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για να δέσει η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου