Διαφορετική τυρόπιτα με κανταΐφι
Υλικά
500 γρ. καταΐφι
200 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. κασέρι
150 γρ. χαλούμι
500 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1/2 ματσάκι πρασο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
500 γρ. καταΐφι
200 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. κασέρι
150 γρ. χαλούμι
500 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1/2 ματσάκι πρασο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
200 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. κασέρι
150 γρ. χαλούμι
500 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1/2 ματσάκι πρασο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και τ’ανακατεύουμε με το πιπέρι, το πρασο και τον άνηθο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό καταΐφι (αφού το έχουμε ανοίξει πολύ καλά με τα χερια να αφρατέψει). Το ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και στρώνουμε από πάνω με το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τ’αυγά με το γάλα, περιχύνουμε το καταΐφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
ΠΗΓΗ http://www.foodrevolution.gr/
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και τ’ανακατεύουμε με το πιπέρι, το πρασο και τον άνηθο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό καταΐφι (αφού το έχουμε ανοίξει πολύ καλά με τα χερια να αφρατέψει). Το ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και στρώνουμε από πάνω με το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τ’αυγά με το γάλα, περιχύνουμε το καταΐφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
ΠΗΓΗ http://www.foodrevolution.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου