Πιτάκια κοτόπουλου
16 φύλλα κρούστας
4 στήθη κοτόπουλου
100 γρ. τυρί φέτα
200 ml σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 αγγούρι
200 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές μαïντανό
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά σουσάμι
1 κουταλιά μαυροκούκι αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο, το σουσάμι και το μαυροκούκι γνωστό και ως μαυροσούσαμο (αν και δεν είναι σουσάμι) . Τα μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα και μόλις έιναι έτοιμα κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες, τις γεμίζουμε με το μείγμα κοτόπουλου και τις τυλίγουμε σε πιτάκια. Τα αλείφουμε από πάνω με το βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί αφου πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Υλικά
16 φύλλα κρούστας
4 στήθη κοτόπουλου
100 γρ. τυρί φέτα
200 ml σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 αγγούρι
200 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές μαïντανό
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά σουσάμι
1 κουταλιά μαυροκούκι αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο, το σουσάμι και το μαυροκούκι γνωστό και ως μαυροσούσαμο (αν και δεν είναι σουσάμι) . Τα μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα και μόλις έιναι έτοιμα κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες, τις γεμίζουμε με το μείγμα κοτόπουλου και τις τυλίγουμε σε πιτάκια. Τα αλείφουμε από πάνω με το βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί αφου πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
ΠΗΓΗ http://www.foodrevolution.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου