Καϊγκανάς: Η ποντιακή στραπατσάδα
Ο καϊγκανάς είναι η ποντιακή στραπατσάδα, που γίνεται με αυγά συνήθως το καλοκαίρι.
Υλικά:
5 αυγά
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 μικρή πιπεριά κόκκινη καυτερή (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
αλάτι
πιπέρι (αν δεν βάλετε καυτερή πιπεριά)
λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
100 γρ παρχαροτύρι κομμένο σε κύβους (πωλείται σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα)
ή άλλο καπνιστό τυρί
ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 μικρή πιπεριά κόκκινη καυτερή (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
αλάτι
πιπέρι (αν δεν βάλετε καυτερή πιπεριά)
λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
100 γρ παρχαροτύρι κομμένο σε κύβους (πωλείται σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα)
ή άλλο καπνιστό τυρί
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή κύβους και την ροδίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε στη σάλτα ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν πήξουν τα αυγά προσθέτουμε και το τυρί. Δεν ανακατεύουμε, κουνάμε το τηγάνι για να μείνει το τυρί στην επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη!
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου