Διάφορα κεφτεδάκια νηστίσιμα
Κεφτέδακια νηστίσιμα περιλαμβάνει η συνταγή μας, φτιαγμένα με ρεβύθια, καβούρια και κολοκύθια.
Ρεβυθοκεφτέδες:
200 γρ ρεβύθια αποφλοιωμένα
2 πατάτες βρασμένες
3 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
αλεύρι όσο πάρει
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φυλλαράκια δυόσμος ψιλοκομμένος
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, κάρυ
2 πατάτες βρασμένες
3 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
αλεύρι όσο πάρει
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φυλλαράκια δυόσμος ψιλοκομμένος
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Εκτέλεση:
Βάζoυμε τα ρεβύθια να φουσκώσουν απο το βράδυ. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα αλέθουμε στο μίξερ. Τα ανακατεύουμε με όλα τα άλλα υλικά πολύ καλά, προσθέτοντας τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει το μίγμα σφιχτό. Τα τηγνίζουμε σε καυτό λάδι.
Καβουροκεφτέδες:
500 γρ.ψίχα από καβούρι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι τρίματα από άσπρο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό
ελαιόλαδο
Αλεύρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και τα περνάμε από το μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), 2 κουταλιές νερό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 30' στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε βρέχοντας τα χέρια μας, σε κεφτεδάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι τρίματα από άσπρο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό
ελαιόλαδο
Αλεύρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και τα περνάμε από το μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), 2 κουταλιές νερό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 30' στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε βρέχοντας τα χέρια μας, σε κεφτεδάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κολοκυθοκεφτέδες:
1/2 κιλό πράσινα κολοκυθάκια
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
10 φρέσκα κρεμμυδάκια φιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ αλεύρι
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
10 φρέσκα κρεμμυδάκια φιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ αλεύρι
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στο χοντρό.Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μίγμα.
Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια,και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σημείωση για όλα τα κεφτεδάκια: Μετά το τηγάνισμα ακουμπάτε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το λάδι. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, για πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα.
Ψήνετε στους 180° για 15-20' ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου