Πολίτικη Σαλάτα Θεσσαλονίκης
Μια σαλάτα από την Πόλη, με "χαρακτήρα" και νοστιμιά ιδιαίτερη
Υλικά
Λάχανο, χοντροκομμένο
Καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
Σέλινο, ολόκληρο και χοντροκομμένο
Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, κομμένη ζυλιέν
Λίγη καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (για όσους το αγαπούν)
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ ή σαλατιέρα, τους ρίχνετε χοντρό αλάτι και τα τρίβετε με τις παλάμες σας για να μαραθούν.
Τα μεταφέρετε σε ένα άλλο δοχείο (σαλατιέρα) και τα περιχύνετε με κάποιο αψύ ξυδι από κρασί.
Μπορείτε να την φάτε αμέσως, όμως αν την φυλάξετε για 2 - 3 μέρες στο ψυγείο θα είναι ακόμα πιο νόστιμη.
Λάχανο, χοντροκομμένο
Καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
Σέλινο, ολόκληρο και χοντροκομμένο
Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, κομμένη ζυλιέν
Λίγη καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (για όσους το αγαπούν)
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ ή σαλατιέρα, τους ρίχνετε χοντρό αλάτι και τα τρίβετε με τις παλάμες σας για να μαραθούν.
Τα μεταφέρετε σε ένα άλλο δοχείο (σαλατιέρα) και τα περιχύνετε με κάποιο αψύ ξυδι από κρασί.
Μπορείτε να την φάτε αμέσως, όμως αν την φυλάξετε για 2 - 3 μέρες στο ψυγείο θα είναι ακόμα πιο νόστιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου