Νηστίσιμα κοκκινιστά καλαμαράκια
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά καλαμαράκια450 ml κρασί κόκκινο ξηρό500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά180 ml ελαιόλαδο1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο1 κ.σ. θυμάρι½ κ.σ. ρίγανη1 φύλλο δάφνηςΠιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Η καθαριότητα, λένε, είναι μισή αρχοντιά... Καθάρισε, λοιπόν, και πλύνε καλά τα καλαμαράκια.
2 Βάλ' τα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και σιγόβρασε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν μέχρι να βράσουν καλά.
3 Βγάλε τα καλαμαράκια και κόψ' τα σε ροδέλες.
4 Σούρωσε τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το Pummaro για κοκκινιστά με το ελαιόλαδο και βράσε για 10-15 λεπτά.
5 Ρίξε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράσε άλλα 5-8 λεπτά.
ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου