ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 250 γρ. ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο 4-5 φέτες ψωμί ξερό από ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο, ή 5 κ.σ φρυγανιά τριμμένη½ ματσάκι άνηθο, ½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα Λίγο πιπέρι Λίγο ελαιόλαδο (περίπου 2 - 3 κ.σ.)Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράσε τις πατάτες με το φλούδι τους σε νερό, όταν βράσουν, ξεφλούδισέ τις και μετά κάν’ τις πουρέ στο μίξερ ή απλώς λιώσ’ τις χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι. 2 Χτύπησε στο μίξερ τον λευκό ταραμά με τα κρεμμύδια, και μετά ρίξε όλη την πατάτα. Χτύπησε πάλι ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι, μέχρι να τελειώσουν. Δοκίμασε να δεις αν κάτι λείπει, και σέρβιρε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου