Κεκάκια με γιαούρτι
Light ατομικά κέικ τέλεια για πρωινό ή για σνακ και μόλις 105 θερμίδες ανά μερίδα.
Υλικά
(Μερίδες 10)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
250 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο αγελάδο για τις φόρμες
Διαδικασία
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη έως ότου ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Διατροφικό σχόλιο
Δεν περιέχουν πολλά λιπαρά. Η αντιστοιχία σε χοληστερίνη είναι περίπου 60 mg/μερίδα, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης.
gastronomos.gr
Υλικά
(Μερίδες 10)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
250 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο αγελάδο για τις φόρμες
Διαδικασία
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη έως ότου ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Διατροφικό σχόλιο
Δεν περιέχουν πολλά λιπαρά. Η αντιστοιχία σε χοληστερίνη είναι περίπου 60 mg/μερίδα, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης.
gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου