http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πορανία με πασκιτάν


Πορανία με πασκιτάν



porania_439824125.jpg
Πορανία είναι τα φύλλα των παντζαριών, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
Υλικά:
1 κιλό φύλλα από παντζάρια
6-7 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
2 φλιτζάνια τσαγιού πασκιτάν ή γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα παντζαρόφυλλα, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις ανακατεύουμε με το πασκιτάν και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.
Σε τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το φαγητό.
Τρώγεται σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου