http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

MACARONS

MACARONS
Φωτογραφία: yummy - chic: macarons απο την Jenny.gr!!!

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας macarons!!!

Υλικά:
250 γραμ. αμυγδαλόψιχα
350 γραμ. ζάχαρη άχνη
8 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
150 γραμ. ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής για τον χρωματισμό

Διαδικασία:
Αρχικά τοποθετείτε την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αλέθετε μέχρι να γίνει σκόνη. Αφού γίνει σκόνη τη κοσκινίζετε. Με τον ίδιο τρόπο κάνετε σκόνη και την ζάχαρη. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέστε την ζάχαρη και το χρώμα που θέλετε να δώσετε στα macarons. Συνεχίζετε, να χτυπάτε τη μαρέγκα για λίγο ακόμα. Τέλος, ρίχνετε τη μαρέγκα στην αμυγδαλόψιχα και στην ζάχαρη άχνη. Με απαλές κινήσεις διπλώνετε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, προσέχοντας να μην χαθεί ο αέρας, μ’ αυτό το τρόπο το μείγμα παραμένει αφράτο. Έπειτα, το βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου σας και με το κορνέ σχηματίζετε κυκλάκια. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν. Τέλος,γεμίστε τα με nutella ή μαρμελάδα, σοκολάτα ή κρέμα.

Καλή όρεξη!












Φτιάξτε τα αγαπημένα σας macarons!!!

Υλικά:
250 γραμ. αμυγδαλόψιχα
350 γραμ. ζάχαρη άχνη
8 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
150 γραμ. ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής για τον χρωματισμό

Διαδικασία:
Αρχικά τοποθετείτε την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αλέθετε μέχρι να γίνει σκόνη. Αφού γίνει σκόνη τη κοσκινίζετε. Με τον ίδιο τρόπο κάνετε σκόνη και την ζάχαρη. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέστε την ζάχαρη και το χρώμα που θέλετε να δώσετε στα macarons. Συνεχίζετε, να χτυπάτε τη μαρέγκα για λίγο ακόμα. Τέλος, ρίχνετε τη μαρέγκα στην αμυγδαλόψιχα και στην ζάχαρη άχνη. Με απαλές κινήσεις διπλώνετε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, προσέχοντας να μην χαθεί ο αέρας, μ’ αυτό το τρόπο το μείγμα παραμένει αφράτο. Έπειτα, το βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου σας και με το κορνέ σχηματίζετε κυκλάκια. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν. Τέλος,γεμίστε τα με nutella ή μαρμελάδα, σοκολάτα ή κρέμα.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου