Γλυκό künefe
Για να φτιάξουμε το künefe (κιουνεφέ), χρειαζόμαστε:
Ένα κιλό φρέσκο κανταΐφι
400 γραμμάρια βούτυρο
700 γραμμάρια ανάλατο τυρί (βέβαια στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόμαστε ειδικό τυρί για künefe αλλά κάνει και κάτι στυλ μοτσαρέλα)
400 γραμμάρια βούτυρο
700 γραμμάρια ανάλατο τυρί (βέβαια στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόμαστε ειδικό τυρί για künefe αλλά κάνει και κάτι στυλ μοτσαρέλα)
Για το σιρόπι θέλουμε:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού
4 κούπες νερό
1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε καλά με το βούτυρο. Απλώνουμε την μισή ποσότητα σε ένα ταψί μεγάλο και ρηχό και από πάνω στρώνουμε το τυρί. Κλείνουμε με το μισό κανταΐφι και πιέζουμε καλά.
Ψήνουμε το γλυκό στο μάτι της κουζίνας (δεν το βάζουμε στον φούρνο), στριφογυρίζοντας συνεχώς για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην καεί σε ορισμένα σημεία.
Το τσεκάρουμε βέβαια συχνά και μόλις ροδοκοκκινίσει το αναποδογυρίζουμε όπως κάνουμε με την ομελέτα.
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε μερίδες.
Έχουμε ετοιμάσει από μισή ώρα πριν το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό με το οποίο περιχύνουμε το γλυκό. Το σιροπάκι θα είναι δηλαδή χλιαρό.
Μπορείτε να το στολίσετε και με φιστίκι σε σκόνη.
Έχετε υπόψη ότι το künefe τρώγεται απαραίτητα ζεστό.
Καλή σας όρεξη
!
!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου