ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
ΥΛΙΚΑ200 gr βούτυρο200 gr ζάχαρη200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)3-4 βανίλιες70 gr αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΛιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλασε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα.Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρητο αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάταμε το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ)και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούςγια περίπου 30 λεπτά.Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι ησοκολάτα μέσα παράμενε ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι πουκάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).Aν είστε εραστες της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσεινα το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετελιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλήφωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένοφρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσοαραιό πρέπει να είναι υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κεικ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου