http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρόν !!


Μακαρόν !!




Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη









  • 220 γραμ ζάχαρη άχνη 
  • 100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 ασπράδια αβγών 
  • 170 γραμ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • ΚΡΕΜΑ
  • 1 κρέμα σαντιγί την μεγάλη συσκευασία 
  • 1/2 βανίλια 
  • 1-2 κουτ.γλυκού λικέρ 





Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα να γίνει σαν σκόνη.,αμέσως προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη.
Σε ΄ενα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αβγών μαζί με την ζάχαρη την κρυσταλλική μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρεγκα.
Ρίχνουμε στο μπόλ της μαρεγκας το μίγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας  Στρώνουμε στο ταψί  λαδόχαρτο και με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να τελειώσει  όλο το μείγμα. Πρέπει να βγούν ζυγά γιατί θα φτιάξουμε κρέμα και θα τα κλείσουμε 1 πάνω και 1 κάτω και στην μέση η κρέμα Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και αμέσως μετά τα
ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά . .












ΚΡΕΜΑ 
Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ την σαντιγί με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη ,χτυπάμε μέχρι να πήξει και συγχρόνως προσθέτουμε λίγη βανίλια για άρωμα και το λικέρ .
Το αφήνουμε γιά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και με κορνέ γεμίζουμε τον ένα δίσκο του μακαρόν και σκεπάζουμε με το άλλο η κρέμα να βρίσκετε στην μέση .Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής. 




ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου