ΑΥΓΟΠΙΤΑ
Συστατικά
6 φύλλα για πίτα
7 αυγά
3½ φλιτζ. γάλα
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
¼ του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
7 αυγά
3½ φλιτζ. γάλα
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
¼ του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
Αυγόπιτα
1 Χτύπα σε ένα μπολ τα 6 από τα αυγά με αναδευτήρι χειρός (ας μην μπλέκουμε χωρίς λόγο με μίξερ), πρόσθεσε τα 3 φλιτζάνια από το γάλα και χτύπησέ τα όλα, μέχρι να αφρίσουν. Πρόσθεσε τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το λάδι, πιπέρι και ανακάτεψε, για να ενωθούν.
2 Άλειψε ένα ταψί με ελαιόλαδo και στρώσε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντάς τα κι αυτά με ελαιόλαδo και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί.
3 Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα των αυγών σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς τα μέσα και άλειψέ τις με ελαιόλαδo.
4 Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αφού βέβαια τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού και τα αλείψεις ένα-ένα με ελαιόλαδo, και μετά πίεσε τις άκρες των πάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των από κάτω.
5 Χτύπησε το αυγό με το υπόλοιπο γάλα, περίχυσε ομοιόμορφα την επιφάνεια της πίτας και ψήσε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
6 Βγάλε την αυγόπιτα από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Από ‘κει και πέρα ξέρεις τι να κάνεις...
ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr/
2 Άλειψε ένα ταψί με ελαιόλαδo και στρώσε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντάς τα κι αυτά με ελαιόλαδo και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί.
3 Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα των αυγών σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς τα μέσα και άλειψέ τις με ελαιόλαδo.
4 Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αφού βέβαια τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού και τα αλείψεις ένα-ένα με ελαιόλαδo, και μετά πίεσε τις άκρες των πάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των από κάτω.
5 Χτύπησε το αυγό με το υπόλοιπο γάλα, περίχυσε ομοιόμορφα την επιφάνεια της πίτας και ψήσε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
6 Βγάλε την αυγόπιτα από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Από ‘κει και πέρα ξέρεις τι να κάνεις...
ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου