ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Τούρτα σοκολάτας µε κρέµα και φράουλες απο την Αργυρω!!
Πυκνό, σοκολατένιο παντεσπάνι. Θα σας θυμίσει σουφλέ σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό για γιορτή ή για επίσημο κάλεσμα.
Υλικά
140 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
4 κρόκοι
1 βανίλια1 πρέζα αλάτι
180 γραμμ. κουβερτούρα
3 ασπράδια
80 γραμμ. ζάχαρη100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.σ. κονιάκ
250 γραμμ. σαντιγί άγλυκη
250 γραμμ. φράουλες
Για την επικάλυψη
100 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/2 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ. κονιάκ
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν απαλές κορυφές. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, καθώς και το κοσκινισμένο αλεύρι. Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 26 εκ., ψήνουμε το παντεσπάνι σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 140οC για 1 ώρα και 20΄. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως. Το βγάζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο δίσκους. Ξύνουμε ελαφρά λίγα ψίχουλα γύρω από το παντεσπάνι και τα κρατάμε για γαρνίρισμα. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά με το κονιάκ, να αραιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, αφήνουμε 1΄ και έπειτα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μείγμα, να γυαλίσει. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με τη μαρμελάδα. Κάνουμε μία στρώση τη σαντιγί. Σκεπάζουμε με μία στρώση φράουλες. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Περιχύνουμε με τη χλιαρή επικάλυψη. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα παντεσπανιού. Παγώνουμε 1 ώρα. Σερβίρουμε.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 80 λεπτά
Πυκνό, σοκολατένιο παντεσπάνι. Θα σας θυμίσει σουφλέ σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό για γιορτή ή για επίσημο κάλεσμα.
Υλικά
140 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
4 κρόκοι
1 βανίλια1 πρέζα αλάτι
180 γραμμ. κουβερτούρα
3 ασπράδια
80 γραμμ. ζάχαρη100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.σ. κονιάκ
250 γραμμ. σαντιγί άγλυκη
250 γραμμ. φράουλες
Για την επικάλυψη
100 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/2 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ. κονιάκ
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν απαλές κορυφές. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, καθώς και το κοσκινισμένο αλεύρι. Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 26 εκ., ψήνουμε το παντεσπάνι σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 140οC για 1 ώρα και 20΄. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως. Το βγάζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο δίσκους. Ξύνουμε ελαφρά λίγα ψίχουλα γύρω από το παντεσπάνι και τα κρατάμε για γαρνίρισμα. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά με το κονιάκ, να αραιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, αφήνουμε 1΄ και έπειτα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μείγμα, να γυαλίσει. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με τη μαρμελάδα. Κάνουμε μία στρώση τη σαντιγί. Σκεπάζουμε με μία στρώση φράουλες. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Περιχύνουμε με τη χλιαρή επικάλυψη. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα παντεσπανιού. Παγώνουμε 1 ώρα. Σερβίρουμε.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 80 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου