Συνταγή για 4
Υλικά:
Ντρέσσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο ή λευκό ξίδι
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Σαλάτα:
1,5 φλιτζάνια ξηρά φασόλια
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, φύλλα
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Προετοιμασία:
Ξεπλύνετε αρκετά καλά τα ξηρά φασόλια. Καλύψτε με νερό και αφήστε να φουσκώνουν κατά την διάρκεια όλης της νύκτας.
Στραγγίστε τα φασόλια και τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα. Προσθέστε φρέσκο νερό για να τα καλύψει. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να είναι ψημένα καλά (1-2 ώρες). Αφού ψηθούν τα φασόλια στραγγίστε, τοποθετήστε τα σε μεγάλη σαλατιέρα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Για την προετοιμασία του ντρέσσινγκ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το άσπρο βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε τα φασόλια με το ντρέσσινγκ στην σαλατιέρα. Προσθέστε το φρέσκο δυόσμο, το κρεμμύδι και τη φέτα και ανακατέψτε.
Πριν σερβίρετε τοποθετήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σερβίρετε τη σαλάτα με φρέσκο ψωμί.
Λίγα μυστικά ακόμα