ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ.TULUMPA
ΥΛΙΚΑ
Ζυμη:
30 γρ λιωμένη μαργαρίνη
1 1 / 2 ποτήρι νερό
230 γρ αλεύρι
4 αυγά
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1 / 4 του ποτηριού ελαιόλαδο
Σιροπι:
1 3 / 4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 1 / 2 λεμόνι
Εκτελεση:
1. Βάζουμε να βράσει το σιρόπι (αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά).
2.Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα πάνω σε φωτιά στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, τέλος αφήστε να κρυώσει.
3.Σε μία λεκάνη προσθέστε τα αυγά και την ζύμη μας και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
4.Βάλτε το μείγμα στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε μακρόστενα μπαστούνια των 4-5 εκατοστών φτιάχνοντας οδοντωτά κομμάτια και τέλος τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με χλιαρό λάδι.
(μη γεμίζετε την κατσαρόλα εντελώς με ζυμάρι από τουλούμπες)
5.Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζετε καλά με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι αφήνοντας τα για 15 λεπτά.
Καλη ορεξη......
ΥΛΙΚΑ
Ζυμη:
30 γρ λιωμένη μαργαρίνη
1 1 / 2 ποτήρι νερό
230 γρ αλεύρι
4 αυγά
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1 / 4 του ποτηριού ελαιόλαδο
Σιροπι:
1 3 / 4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 1 / 2 λεμόνι
Εκτελεση:
1. Βάζουμε να βράσει το σιρόπι (αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά).
2.Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα πάνω σε φωτιά στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, τέλος αφήστε να κρυώσει.
3.Σε μία λεκάνη προσθέστε τα αυγά και την ζύμη μας και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
4.Βάλτε το μείγμα στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε μακρόστενα μπαστούνια των 4-5 εκατοστών φτιάχνοντας οδοντωτά κομμάτια και τέλος τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με χλιαρό λάδι.
(μη γεμίζετε την κατσαρόλα εντελώς με ζυμάρι από τουλούμπες)
5.Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζετε καλά με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι αφήνοντας τα για 15 λεπτά.
Καλη ορεξη......
απίστευτη συνταγή!δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να κάνω..μηπως να το τολμήσω?
ΑπάντησηΔιαγραφή