http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Φασολάδα με παστουρμά (Pastırmalı kuru fasulye)


Pastırmalı kuru fasulye (φασολάδα με παστουρμά)
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (43)





















Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε φασολάδα με παστουρμά είναι:
2 φλιτζάνια φασόλια
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
10 φέτες παστουρμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
5 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κότας
1 αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
1-2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά) 
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα φασόλια που έχουμε βρέξει αποβραδίς, ξεπλένοντάς τα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα σουρώνουμε και τα βγάζουμε στην κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τον παστουρμά και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε λίγο συχνότερα μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε την κομμένη σε κυβάκια ντομάτα και την πιπεριά κομμένη στο ίδιο περίπου μέγεθος. 
Ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να απορροφήσει η ντομάτα τα ζουμιά που έχει βγάλει.
Ρίχνουμε και τον ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Περιχύνουμε τα φασόλια με το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει, αν θέλουμε προσθέτουμε και φρέσκια ρίγανη ή καυτερή πιπεριά και ψήνουμε την φασολάδα για περίπου μιάμιση ώρα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζεστό ζωμό.
Όταν ψηθεί η φασολάδα, αφαιρούμε τη ρίγανη και την καυτερή πιπεριά.
Τη σερβίρουμε ζεστή και ακόμα καλύτερα, σε ζεσταμένα πιάτα.
Και μια πληροφορία ακόμα: Η φασολάδα με παστουρμά γίνεται εξαιρετική όταν ψηθεί σε γάστρα. Μια άλλη εκδοχή που την αγαπούν πολύ στην Τουρκία, είναι η φασολάδα με ψιλοκομμένο σουτζούκι, δοκιμάστε την και αυτήν ανεπιφύλακτα.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου