ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, τον μαιντανό, αλάτι , πιπέρι και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου