Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου
Το πιο κλασικό ελληνικό πασχαλινό φαγητό. Το στήνετε σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.
υλικά μερίδες 6
1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
10 μεγάλες πατάτες
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι. Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.
Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200οC. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου