Μελιτζάνες με μοσχάρι
Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο λαχανικό εδώ και γίνονται πολλά φαγητά το καλοκαίρι στην εποχής της. Βέβαια η καλύτερη εκδοχή της είναι με το μοσχαρίσιο κρέας και το σκορδάκι πάντα να ισορροπεί τη στιφάδα της.
Υλικά :
1 κιλό κρέας από μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
5 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
3 ντομάτες
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
κόκκους μαύρο πιπέρι
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 ξυλαράκι κανέλα
Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε μαζί με τα τέσσερα ποτήρια νερό το ξαφρίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια , τις τηγανίζουμε στο λάδι για 5-7 λεπτά και κατόπιν τις προσθέτουμε μέσα στο μοσχάρι να αναμιχτούν με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι στο φαγητό και το αφήνουμε για λίγο στη φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
1 κιλό κρέας από μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
5 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
3 ντομάτες
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
κόκκους μαύρο πιπέρι
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 ξυλαράκι κανέλα
Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε μαζί με τα τέσσερα ποτήρια νερό το ξαφρίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια , τις τηγανίζουμε στο λάδι για 5-7 λεπτά και κατόπιν τις προσθέτουμε μέσα στο μοσχάρι να αναμιχτούν με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι στο φαγητό και το αφήνουμε για λίγο στη φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου