Χαψοτήγανο
Το χαψί είναι ένα μικρό ψάρι που υπήρχε σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο. Στη σημερινή συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε γαύρο.
Υλικά:
1/2 κιλό χαψία (γαύρο)
3 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι (κατά προτίμηση καλαμποκάλευρο)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα (Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο γιατί είναι πιο υγιεινό)
3 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι (κατά προτίμηση καλαμποκάλευρο)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα (Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο γιατί είναι πιο υγιεινό)
Εκτέλεση:
Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Παίρνουμε τα καθαρισμένα ψάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει.
Πάνω στα ψάρια, που έχουν μισοτηγανιστεί ρίχνουμε και το μίγμα των αυγών. Άν δεν χωράνε στο τηγάνι όλα τα ψάρια, μοιράζουμε ανάλογα ψάρια με μίγμα αυγών.
Ψήνουμε όπως ακριβώς την ομελέτα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται με μια ποντιακη λαχανοσαλατα
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου