ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Υλικά
1 πακέτο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 χούφτα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο
μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το χυμό
πορτοκάλι και με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τη
σοκολάτα, την οποία απλά ανακατεύουμε με το μείγμα.
Το συγκεκριμένο μείγμα βγάζει 6 μικρά κέικ και 1 μεγάλο.
Τοποθετούμε 6
χαρτάκια στις υποδοχές της φόρμας και βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά
της σούπας στο καθένα (προσέχουμε να περιέχει και κομμάτι σοκολάτας).
Το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά τα μικρά κέικ και για 50 λεπτά το μεγάλο.
Προσέχουμε να
ξεφορμάρουμε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο για να μη
στεγνώσει η σοκολάτα και κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας σε σημεία που
προεξέχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου