Πατατοσαλάτα της Γιορτής
Υλικά (για μια μεγάλη φόρμα)
5-6 μέτριες πατάτες
Αλάτι - Πιπέρι
10 φέτες καπνιστό ζαμπόν σε κομματάκια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε κομματάκια
1/3 της κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κάπαρη πλυμένη και ψιλοκομμένη
Για την σάλτσα
150 γρ τυρί κρέμα
6 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Μια τσιμπιά ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι - Πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε τις πατάτες περίπου 15-20 λεπτά έως ότου τσιμπιούνται με το πιρούνι.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στις πατάτες το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πιπεριά, τις πίκλες και την ψιλοκομμένη κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε με σύρμα (η στο μίξερ) το γιαούρτι με το λάδι και το λεμόνι, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα. ανακατεύουμε καλά.
Ντύνουμε το εσωτερικό της φόρμας μας με μεμβράνη και στην συνέχεια προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά και γύρω γύρω την σαλάτα. σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Όταν φτάσει η ώρα να σερβίρουμε, βγάζουμε την από πάνω μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε με προσοχή την σαλάτα σε πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Καλή σας Όρεξη!
ΠΗΓΗ https://eri-captaincook.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου