ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Το φρικασέ γίνετε πάντα από λαιμό και πολλές φορές προσθέτουν και το κεφαλάκι από το αρνί και σπανάκι . Φαγητό της άνοιξης όταν μοσχομυρίζουν τα μυρωδικά. .
1 κιλό αρνίσιο κρέας (λαιμό)
5 μαρούλι- 1 ματσάκι άνηθο �
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι -μαύρο πιπέρι
2 αυγά
1 λεμόνι
1 κουταλάκι αλεύρι
5 μαρούλι- 1 ματσάκι άνηθο �
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι -μαύρο πιπέρι
2 αυγά
1 λεμόνι
1 κουταλάκι αλεύρι
Εκτέλεση
�
Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε, ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοτάρετε στο λάδι μαζί με το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα . Πλένετε τα μαρούλια και τα κόβετε στους 5 πόντους , τα προσθέτετε μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το αλάτι στο σοταρισμένο κρέας χωρίς να βάλετε καθόλου νερό, το βράζετε για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά .
Για το αυγολέμονο : χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνετε τους κρόκους μαζί και το χυμό από ένα λεμόνι ,συνεχίζετε το κτύπημα . Παίρνετε λίγο από το ζουμί του φαγητού, το βάζετε σε ένα πιάτο και λιώνετε το αλεύρι , το ρίχνετε στο αυγολέμονο και όλο μαζί στο φαγητό .
�
Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε, ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοτάρετε στο λάδι μαζί με το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα . Πλένετε τα μαρούλια και τα κόβετε στους 5 πόντους , τα προσθέτετε μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το αλάτι στο σοταρισμένο κρέας χωρίς να βάλετε καθόλου νερό, το βράζετε για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά .
Για το αυγολέμονο : χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνετε τους κρόκους μαζί και το χυμό από ένα λεμόνι ,συνεχίζετε το κτύπημα . Παίρνετε λίγο από το ζουμί του φαγητού, το βάζετε σε ένα πιάτο και λιώνετε το αλεύρι , το ρίχνετε στο αυγολέμονο και όλο μαζί στο φαγητό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου