Τυρένιο σκορδόψωμο
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για ψωμί
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
300 ml χλιαρό νερό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
30 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. τυρί cheddar (τσένταρ)
1 κουταλιά φύλλα από φρέσκο θυμάρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
300 ml χλιαρό νερό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
30 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. τυρί cheddar (τσένταρ)
1 κουταλιά φύλλα από φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό με το μέλι, το λάδι και τη μαγιά. Μόλις διαλυθεί η μαγιά ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μια λεκάνη που έχουμε βάλει μέσα το αλεύρι με το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι και την ανοίγουμε τόσο όσο για να σκεπάσει την επιφάνεια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο, το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη του ψωμιού και μετά πασπαλίζουμε με το τυρί cheddar και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το ψωμί μας στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να κοκκινίσει και να ψηθεί. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
tips συνταγής
1) Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε την ποσότητα του σκόρδου σύμφωνα με το δικό σας γούστο.
2) Αντί για τυρί cheddar μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
2) Αντί για τυρί cheddar μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου