Spaghetti με φρέσκα πράσινα σπαράγγια
Απλά υπέροχη... μυρωδάτη και γρήγορη συνταγή... Πάνω από όλα όμως υγιεινή! Ακόμη και άν δεν τρώτε τα σπαράγγια πιστεύω θα ενθουσιαστείτε!
Τα υλικά μας
500 gr. spaghetti no. 6
500 gr. πράσινα φρέσκα σπαράγγια
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φυλλαράκια βασιλικό
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
6+2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα σπαράγγια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται Καθαρίζουμε αφαιρώντας το σκληρό μέρος και πλένουμε τα σπαράγγια. Κάνουμε δεματάκια μικρά δένοντας 4-5 σπαράγγια μαζί. Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε να γίνονται τα μακαρόνια. Στο multi βάζουμε τον μαϊντανό,το πολτοποιημένο σκόρδο,τον βασιλικό,τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο,τον ζωμό από τα σπαράγγια,λίγο αλάτι και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαϊντανού και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με 4-5 σπαράγγια σε κάθε πιάτο. Ρίχνουμε αρκετές φλύδες παρμεζάνας και extra φρεσκοτιμμένο πιπέρι, άν θέλετε!
Απλά υπέροχη... μυρωδάτη και γρήγορη συνταγή... Πάνω από όλα όμως υγιεινή! Ακόμη και άν δεν τρώτε τα σπαράγγια πιστεύω θα ενθουσιαστείτε!
Τα υλικά μας
500 gr. spaghetti no. 6
500 gr. πράσινα φρέσκα σπαράγγια
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φυλλαράκια βασιλικό
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
6+2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα σπαράγγια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται Καθαρίζουμε αφαιρώντας το σκληρό μέρος και πλένουμε τα σπαράγγια. Κάνουμε δεματάκια μικρά δένοντας 4-5 σπαράγγια μαζί. Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε να γίνονται τα μακαρόνια. Στο multi βάζουμε τον μαϊντανό,το πολτοποιημένο σκόρδο,τον βασιλικό,τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο,τον ζωμό από τα σπαράγγια,λίγο αλάτι και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαϊντανού και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με 4-5 σπαράγγια σε κάθε πιάτο. Ρίχνουμε αρκετές φλύδες παρμεζάνας και extra φρεσκοτιμμένο πιπέρι, άν θέλετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου