Ρεβίθια σούπα
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια μεγάλα
σέλινο
μαϊντανό
ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι,
πιπέρι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
3-4 κουταλιές corn flour
Μουλιάζουμε απο την προηγούμενη μέρα σε μπόλικο χλιαρό νερό τα ρεβίθια Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο,τη δάφνη και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και λάδι. Όταν έχουν γίνει, ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε με το corn flour. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί των ρεβιθιών να ζεστάνουμε λίγο το corn flour. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Άντε και καλό Χειμώνα:
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια μεγάλα
σέλινο
μαϊντανό
ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι,
πιπέρι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
3-4 κουταλιές corn flour
Μουλιάζουμε απο την προηγούμενη μέρα σε μπόλικο χλιαρό νερό τα ρεβίθια Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο,τη δάφνη και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και λάδι. Όταν έχουν γίνει, ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε με το corn flour. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί των ρεβιθιών να ζεστάνουμε λίγο το corn flour. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Άντε και καλό Χειμώνα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου