Νόστιμες σπιτικές μπάρες δημητριακών!
Σας προτείνουμε νόστιμες και πολύ υγιεινές σπιτικές μπάρες δημητριακών.
Υλικά
Υλικά
3 φλ. δημητριακά της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλ. ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους*
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους*
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
60 γρ. μαργαρίνη
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. μέλι
60 γρ. μαργαρίνη
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. μέλι
*Αμύγδαλα ανάλατα, καρύδια, φυστίκια αιγίνης
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δημητριακά και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να σχηματίσει φουσκάλες.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δημητριακά και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να σχηματίσει φουσκάλες.
Ρίχνουμε στη λεκάνη και φορώντας ένα γάντι ζυμώνουμε απαλά, (να μην γίνουν σκόνη τα δημητριακά), μέχρι να ενωποιηθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε κομμάτια, έτσι ώστε να δημιουρηθεί μια μπάρα 6 εκ μήκους και 2 εκ πλάτους. Τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε δίσκο ή ταψί. Έτσι θα έχουμε έτοιμες μπάρες, γιατί αν αδειάσουμε το μείγμα σε ταψί υπάρχει πιθανότητα όταν το κόβουμε να διαλυθεί.
Τις αφήνουμε για περίπου 6-8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν τις βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα πανιάσουν.
Καλή σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου