http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟ ΡΑΒΑΝΙ

Ρεβανί Βέροιας

revani

Υλικά

650 γρ. αλεύρι
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γιαούρτι πρόβειο
5 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1000 ml νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη σόδα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
tips συνταγής
1) Το ρεβανί πρέπει να ψηθεί και να κοκκινίσει πολύ καλά, όταν ξεκολλήσει το ρεβανί από τα τοιχώματα του ταψιού τότε είναι έτοιμο.
2) Το γλυκό πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό για να μην χαλάσει το γλυκό.
3) Όταν σιροπιάσετε το γλυκό να ρίχνετε το σιρόπι σιγά σιγά με μια κουτάλα για να πάει παντού και να μην καθίσει.




ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΟΛΑΣΗ (ΑΛΑΣΚΑ)

Παγωμένη Κόλαση(ALASKA) 


Τι χρειαζόμαστε:

 250 γρ μαργαρίνη 
2 κουβερτούρες 
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο 
1 ποτήρι νερό μεγάλο 
5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη 
2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα 

για τη σαντιγύ 

1 φυτική σαντιγύ κονσέρβα 
1 ζαχαρούχο γάλα 
1 βανίλια 

Πως το κάνουμε: 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά. 

Πώς το κάνουμε:
 1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν.



2) Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.



3) Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.



4) Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.



5) Χτυπάμε τη
φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα



6) και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.



Λίγα μυστικά ακόμα

Από πάνω μπορείτε να βάλετε τρούφα ή κερασάκια μαρασκίνο!

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Εκμέκ κανταϊφι Ελαφρύ, γευστικότατο, ονειρεμένο... Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. κανταϊφι βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο ) Για την κρέμα: 5 ποτήρια γάλα πλήρες 3/4 ποτηριού ζάχαρη 5 κρόκοι αυγών 3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι 2 βαννίλιες 1 κ.σ. βούτυρο λίγα αμύγδαλα ( προαιρετικά ) Για το σιρόπι: 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό λίγες σταγόνες λεμόνι Για την επικάλυψη: 500 γρ. κρέμα γάλακτος 3 κ.σ. άχνη λίγα φιστίκια Αιγίνης ( προαιρετικά ) Πως το κάνουμε: Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους Το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8-10 λεπτά Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ με το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντάς το συνέχεια το κάνουμε κρέμα Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βαννίλιες Βάζουμε σελοφάν στην επιφάνεια της κρέμας για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει Την απλώνουμε επάνω από το κανταϊφι Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για να κρυώσει σαν σύνολο και... απολαμβάνουμε το κόπο μας και τα μπράβο όλων Λίγα μυστικά ακόμα Αν τύχει και έχει σφίξει η κρέμα περισσότερο, συμπληρώστε λίγο γάλα. Προεραιτικά καβουρντίστε χοντροκομμένα και ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία θα βάλετε στη κρέμα που έχετε κάνει. Επίσης καβουρντίστε χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ή αμύγδαλα ) και σκορπίστε τα επάνω από τη κρέμα γάλακτος. Χαρίζουν εκτός από νοστιμιά και μία πολύ ωραία εμφάνιση

Κοτόπουλο με πατάτες, πορτοκάλι και μέλι στο φούρνο

Κοτόπουλο με πατάτες, πορτοκάλι και μέλι στο φούρνο Τα απαραίτητα υλικά: 10 μπουτάκια κοτόπουλο 7-8 πατάτες κομμένες σε φέτες 3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι στυμμένα 1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο ½ κούπα λάδι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 70-90 λεπτά Εκτέλεση: Πλένουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Προσθέτουμε όλα το λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά στο ταψί. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Προσθέτουμε από ψηλά το μέλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μεσαίο ράφι στους 180'C, σε αέρα για 70’-90’.

ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ

Λυχναράκια Υλικά Για τη ζύμη: -1 ποτήρι ελαιόλαδο -1 ποτήρι ζάχαρη -1 ποτήρι φρέσκο γάλα -2 βιολογικά αβγά -4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού -1 μπέικιν πάουντερ -Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη (περίπου 1 κιλό για τα παραπάνω υλικά) Για τη γέμιση: -1½ κιλό φρέσκια μυζήθρα -2 βιολογικά αβγά -½ ποτήρι ζάχαρη -λίγη κανέλα - 1 αυγό για το άλλειμα - κανέλα και σουσάμι για πασπάλισμα Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει και το χυμό ποστοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χωρίς να ζυμώνουμε για πολύ τα υλικά για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη. Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε σκεπασμένη μία ώρα περίπου για να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη σε πάχος 1 εκατοστό και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι (ανάποδα).Τοποθετούμε σε κάθε στρογγυλό φύλλο ένα μπαλάκι από τη γέμιση και το πιέζουμε ελαφρώς. Για να δώσουμε το σχήμα <<τσιμπάμε την ζύμη >> γύρω γύρω απο κάθε στρογγυλό φύλλο .Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω το κάθε λυχναράκι. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σουσάμι . Ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ

τυρόπιτα γυμνη Υλικά: 500 γρ φετα 250 γρ. ( τρήματα φέτας ανακατεμένα με ρίγανη, θυμάρι και λάδι) ή συνολο 750 γρ φέτας 1 γιαούρτι πλήρες 500 ml γάλα πλήρες 3-4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαουρτιού αλεύρι πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η φέτα είναι αλμυρό τυρί) λίγο λάδι για το ταψί Εκτέλεση: Τρίβουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τα τρήματα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τελευταίο το αλεύρι. Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί (πρέπει να έχει διαλυθεί το αλεύρι) προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι (δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα, εξαρτάται από το πόσο μας αρέσει). Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα pyrex που έχουμε πρώτα -ελαφρώς- λαδώσει. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα) και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Extra tips: Μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το μείγμα τριμμένη φρυγανιά ώστε να γίνει τραγανή η κρούστα. Για να προσθέσουμε γεύση στην τυρόπιτα θα μπορούσαμε να βάλουμε στο μείγμα μας είτε φρέσκο δυόσμο είτε ρίγανη και θυμάρι, είτε μπούκοβο (εάν μας αρέσουν τα καυτερα )

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ (ΒΛΑΧΙΚΗ)

χορτοπιτα με τραχανά Υλικά για την γέμιση: 1 κιλό χορτα 2 κουταλιές της σούπας ξινό τραχανά 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για πίτες 250 γραμμάρια βούτυρο 1 κ.γ. Αλάτι Εκτέλεση (ζύμη): Ρίχνω το αλεύρι σε ένα μπολ, το αλάτι και φτιάχνω μια λακουβίτσα για να ρίξω το νερό. Ρίχνω όσο χρειάζεται για να αφρατέψει η ζύμη. Ανακατεύω με τα χέρια και πλάθω ζύμη. Την κόβω στη μέση και φτιάχνω δυο μπάλες ζύμης. Την αφήνω περίπου μία ώρα να ξεκουραστεί μέσα σε μπολ σκεπασμένη με μια υγρή πετσέτα. Παράλληλα μπορώ να φτιάξω την γέμιση και να λιώσω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ύστερα να το αφήσω να κρυώσει. Εκτέλεση (γέμιση): Πλένω τα χορτα καλά, τα σουρώνω, ρίχνω αλάτι και τα πιέζω με γάντια για να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνω το ελαιόλαδο και τον τραχανά. Μετά από 1 ώρα παίρνω τη μία μπάλα της ζύμης, αλευρώνω το τραπέζι της κουζίνας, βάζω την μπάλα και ανοίγω με τον πλάστη όσο πιο μεγάλο φύλλο μπορώ (περίπου 60 εκ. διάμετρο). Το βουτυρώνω όλο και μετά το διπλώνω στη μέση. Το βουτυρώνουμε πάλι. Το ξαναδιπλώνω στη μέση, το βουτυρώνω και το ξαναδιπλώνω. Το βάζωστο ψυγείο. Στο διάστημα αυτό ανοίγω και το άλλο μπαλάκι ζύμης και ακολουθώ την ίδια διαδικασία με το προηγούμενο. Βουτυρώνουμε το ταψί.. Παίρνω την πρώτη δόση ζύμης από το ψυγείο, την λαδώνω λίγο, την ανοίγω με τον πλάστη στο μέγεθος του ταψιού και την τοποθετώ στο ταψί. Απλώνω καλά την γέμιση στο ταψί. Βγάζω από το ψυγείο και το δεύτερο φύλλο ζύμης και ακολουθώ την ίδια διαδικασία. Τέλος, βάζω τη δεύτερη δόση ζύμης στο ταψί πάνω από τη γέμιση, το αλείφω με λάδι και κόβω από πριν με το ειδικό μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια. Ραντίζω με λίγο νερό για να γίνει τραγανή. Ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα. Πριν τη φάω ρίχνω μέσα λίγο λεμονάκι. Δίνει έξτρα νοστιμιά!

Λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου

Λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου 

 
Υλικά Για 2-4 άτομα 
Για το κοτόπουλο 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο των 800 γραμμαριών 
Ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι αλάτι, 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Φρέσκο θυμάρι 
Για τη σως μουστάρδας με μέλι 
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή 
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι 
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα 
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
Εκτέλεση Για το κοτόπουλο 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο. Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. 
Για τη σως μουστάρδας με μέλι 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε. 
ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ  
Τα κοτόπουλα έχουν ...περάσει δύσκολες στιγμές με την νόσο των πτηνών και γενικά τα πουλερικά και τα προϊόντα τους αντιμετωπίζονταν περίπου σαν διατροφική βόμβα. Τα πολλαπλά κρούσματα με διοξίνες έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στην κακή τους εικόνα. Όσοι έβλεπαν.... πολύ τηλεόραση το στέρησαν από τη διατροφή τους και τους αγαπημένους τους από τον φόβο μην αρρωστήσουν. Όσοι δεν έβλεπαν ή τουλάχιστον δεν θέλησαν να εμπλακούν στα διαφημιστικά παιχνίδια και τις ακροαματικότητες των δελτίων ειδήσεων συνέχισαν να το απολαμβάνουν και επίσης δεν αρρώστησαν. Οι άριστες συνθήκες υγιεινής και μαγειρέματος εξασφαλίζουν την προστασία μας από κάθε λογής μικροβιακό φορτίο που φέρουν όλα τα ζωικά προϊόντα. Κι επειδή η πολύ τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία, ενώ το κοτόπουλο το αντίθετο, πατήστε το off και μαγειρέψτε την εξαιρετική συνταγή που σας περιγράφουμε στη συνέχεια. Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες: ένα κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο τρεις σκελίδες σκόρδο μία κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα δύο φύλλα δάφνη δύο λεμόνια λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι λίγο ξύδι 
Τρόπος παρασκευής 
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και, αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη. 

Μοσχάρι με μελιτζάνες (καλόγερος)

Μοσχάρι με μελιτζάνες (καλόγερος) Υλικά 4 φέτες μοσχάρι κιλότο ή στρογγυλό 2 μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες) 1 μεγάλη ντομάτα 4 φέτες ½ εκ. πάχους φέτα ή ξυνομυζήθρα 4 φέτες ½ εκ. πάχους γραβιέρα Νάξου( ή άλλη γραβιέρα ή ένταμ) 1 κρεμμύδι ½ κουτί ντοματοχυμό ελαιόλαδο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 φύλλα δάφνης ελάχιστη κανέλα τριμμένη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αφαιρούμε τη φλούδα από την μελιτζάνα, κόβουμε κατά μήκος στα 2, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σ΄ ένα στραγγιστό να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν 1-2 ώρες. Σοτάρουμε στο λάδι τις φέτες μοσχαριού(κάθε φέτα μια μερίδα), στην συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ντοματοχυμό, λίγο νερό και βράζουμε στη χύτρα 30 – 40 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κρέας. Εάν το μαγειρεύουμε σε κανονική κατσαρόλα βάζουμε περισσότερο νερό και το αφήνουμε 1ώρα και 15 λεπτά . Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στύβουμε να βγάλουν και τα υπόλοιπα υγρά τους, τις χαράζουμε ελαφριά χιαστί και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε λίγο. Σ΄ ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε τα 4 κομμάτια από τις μελιτζάνες, πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε φέτα τυρί, μια μερίδα μοσχάρι, 1 στρογγυλή κομμένη ντομάτα πάχους ½ εκ., επάνω την γραβιέρα και πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Μεθυσμένο σαγανάκι με θαλασσινά Υλικά: 20 μύδια με το κέλυφος 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες 1/2 ποτήρι ούζο (ή όσο επιθυμείτε..) 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές μεγάλες σε ροδέλες 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.γ πιπέρι 1 κ.γ μπούκοβο 2 κ.γ ρίγανη 2 κ.σ ντοματοπελτέ 2 πιπεριές καυτερες η ταμπάσκο 250 γρ. γραβιέρα 250 γρ. φέτα ελαιόλαδο Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγο (3-4 λεπτα). Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σινεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατέβουμε. Αφήνουμε να κοχλάσει και να εξατμιστούν τα πολλά ζουμιά. Όταν η σάλτσα μείνει με λίγο ζουμάκι κλέινουμε το μάτι και αφήνοντας την κατσαρόλα μας πάνω σε αυτό, προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε απαλά και αφηνουμε το σαγανάκι να 'ηρεμήσει' 10 λεπτά πανω στο σβηστό μάτι.

Πικάντικο φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ

Πικάντικο φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ Υλικά 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο Λάδι Αλάτι Πιπέρι Υλικά για τη μαρινάδα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι ρίγανη Θυμάρι Κάρυ Πάπρικα Υλικά για τον πουρέ πατάτας 4 μεγάλες πατάτες μισή κούπα γάλα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Αλάτι 1 κυμό ζωμό βοδινού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Έπειτα ψήνουμε τα φιλέτα στο grill για 15 επτά περίπου γυρίζοντας συνεχώς για ομοιόμορφο ψήσιμο. Για τον πουρέ, βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά. Αφού μαλακώσουν καλά τις αλέθομε, έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρ, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Αφράτα πισία με τυρί

Πισία

image
Αφράτα και πεντανόστιμα πισία, με γέμιση τυριού!

Υλικά για την ζύμη
  • 750 γραμμ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλ. Αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση τυριού
  • 500 γραμμ. Φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα, με μία πετσέτα, ώστε φουσκώσει.
  3. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
  4. Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  5. Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι, ώστε να φουσκώσουν ομοιόμορφα κατά το τηγάνισμα.
  6. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Τέλος, τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Σερβίρονται κυρίως ζεστά, αλλά και κρύα.
  • Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  • Εναλλακτικά, αντί για τυρί, μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει!
  • Η συνταγή είναι περίπου ίδια με τα πιροσκί, με την διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα.

Καλή σας όρεξη!


Αφράτα πισία με τυρί






Αφράτα πισία με τυρί 
 Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά (μαζί με τον χρόνο φουσκώματος) 

 Υλικά για τη ζύμη: 

750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι ξερή μαγιά 
1,5 ποτήρι χλιαρό νερό 
1 κ.γ. αλάτι 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 

 Υλικά για τη γέμιση: 

500 γρ. φέτα τριμμένη 
2 αυγά πιπέρι (προαιρετικά)

 Εκτέλεση: 
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το τυρί, τα αυγά και το πιπέρι. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κόβουμε τις άκρες για να γίνει ομοιόμορφο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας Ένα δροσιστικό και πρωτότυπο πιάτο, πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, για συνοδευτικό και κυρίως πιάτο. Τρώγεται κρύο βάζοντάς τo για λίγο στο ψυγείο, αλλά και αμέσως μετά την παρασκευή της. Υλικά (για 4 άτομα) 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας, εγώ προτιμω βίδες τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια (ποσότητα, όσο θέλουμε) λιαστές ντομάτες (τουλάχιστον 10 κομματάκια, ψιλοκομμένα) Υλικά για το πέστο ρόκας 1 μεγαλούτσικο ματσάκι ρόκας (μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια του) 2 σκελίδες σκόρδο 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μια χούφτα κουκουνάρι μια χούφτα ξεφλουδισμένα φυστίκια μια χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, τόσο όσο θέλουμε Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή μας, βράζοντας το ένα πακέτο μακαρόνια, όχι πολύ, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα 2 λεπτάκια προτού βράσουνε καλά, για να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο νερό για να κρυώσουνε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουνε καλά. Τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα. Ετοιμάζουμε το πέστο ρόκας. Στο multi ρίχνουμε τα φυλλαράκια ρόκας, τα σκόρδα μας, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε έως ότου πολτοποιηθούνε. Κατόπιν προσθέτουμε στο μείγμα μας τα κουκουνάρια, τα φιστίκια, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το πιπέρι και τα ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούνε τα υλικά. Το πέστο ρόκας είναι έτοιμο: το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια μας. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στα μακαρόνια, όπως και τα κομμένα κυβάκια τυριού. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να εισχωρήσουν στα ζυμαρικά μας όλα τα υλικά και να γίνουν ένα.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Σαλάτα με καρύδια, σταφίδες και ρόδι 

 Υλικά: 
1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάχανο χοντροκομμένο 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο 2-3 σπαράγγια από κονσέρβα, κομμένα σε κομματάκια 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια 1 κουταλιά της σούπας καρύδια χοντροκομμένα 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού 1 αυγό βρασμένο ελαιόλαδο ξύδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά, όπως περιγράφεται στα υλικά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρόκα με το λάχανο, το σέλινο και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα καρύδια, τις σταφίδες, τους σπόρους του ροδιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα και τοποθετούμε στο κέντρο το βρασμένο αυγό κομμένο στα τέσσερα. Αναμειγνύουμε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο με το ξύδι μπαλσάμικο, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες 
Σκιάθος 
 kremidokeftedes-sintagi
Υλικά: 
 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 ματσάκι δυόσμο 
1 ματσάκι μαΐντανό 
1 ματσάκι άνηθο 
2 αυγά 
1 κομμάτι τυρί (φέτα) 
1 κούπα αλεύρι 
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κούπα γάλα 
αλάτι πιπέρι 
 Εκτέλεση: 
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαΐντανό και τον δυόσμο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι μας λάδι να κάψει. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές από το μείγμα. Όταν πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη. Τοποθετούμε τους κεφτέδες μας πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Πατατοσαλάτα Φλωρεντίας

Πατατοσαλάτα Φλωρεντίας 
Αποτέλεσμα εικόνας για Πατατοσαλάτα Φλωρεντίας

 Υλικά: 

 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους 
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
5 μικρές, χοντρές φέτες παριζάκι 
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα 
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι 
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα λίγο ξύδι αλάτι-πιπέρι 

 Εκτέλεση: 

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με το φλοιό τους. Όταν ψηθούν και κρυώσουν εντελώς, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το παριζάκι κομμένο σε κύβους, τα αγγουράκια, το ξύδι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί και προσφέρουμε τη σαλάτα κρύα. Αν θέλουμε κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και τη στρώνουμε πάνω από τη σαλάτα.

Πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα

Πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα 
Αποτέλεσμα εικόνας για Πατατοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα

 Υλικά 

 1 1/2 κιλό πατάτες 
3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα 
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
1 φλιτζ. ανάμικτα τουρσιά ψιλοκομμένα 
1 κονσέρβα τόνο 
2 κουτ. του γλυκού κάππαρη 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι πιπέρι 
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

 Εκτέλεση 

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους μέτριου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τουρσιά, τα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, τη μαγιονέζα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τον τόνο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Τζατζίκι καρότου

Τζατζίκι καρότου Υλικά 5 καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Το σερβίρουμε δροσερό.

Κοτοσαλάτα ή Τονοσαλάτα με βίδες

Κοτοσαλάτα ή Τονοσαλάτα με βίδες 

 Υλικά: 
1 πακέτο μακαρόνια βίδες (περίπου μισο πακέτο) 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο ή 2 Τόνους (σε νερό) 1 μαγιονέζα (μικρό μέγεθος) 1 κονσέρβα καλαμπόκι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση (κοτόπουλο): Βράζουμε τα μακαρόνια (υπενθυμίζω όχι όλο το πακέτο αλλά τα μισα) τόσο όσο να μη λασπώσουν (ψιλό-αλτέντε), περίπου 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο λάδι βράζουμε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε την κονσέρβα με το καλαμπόκι για να φύγουν τα νερά. Αφού κρυώσουν τα μακαρόνια και το κοτόπουλο, παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ, αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο, τα μακαρόνια , το καλαμπόκι, την μαγιονέζα και προσθέτουμε το αλάτι με το πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη. Εκτέλεση (τόνος): Η διαδικασία είναι η ίδια όσο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο τέλος στο ανακάτεμα προσθέτουμε τον τόνο και προσέχουμε το αλάτι! Καλή όρεξη!!

Σαλάτα «ουράνιο τόξο» από την Άνω Ορεινή Σερρών

Σαλάτα «ουράνιο τόξο» από την Άνω Ορεινή Σερρών 



 Υλικά
4 μεγάλα πράσα 
20 ελιές διάφορων ειδών 
3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 
10 λιαστές ντομάτες 
κόκκινο γλυκό πιπέρι 
λάδι, 
ξύδι 
 Εκτέλεση 
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα δοχείο που κλείνει. Ψιλοκόβουμε και ξεκουκουτσώνουμε τις ελιές, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και τα ανακατεύουμε με τα πράσα. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ξύδι, ανακατεύουμε και πάλι. Κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε μια δυο μέρες στο ψυγείο πριν καταναλώσουμε τη σαλάτα μας.

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ


ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ


Ορεκτικό, γευστικό πολύ εύκολο.

ΥΛΙΚΑ:

2 μελιτζάνες
200 γρ μαλακό τυρί κατά προτίμησι Κατίκι Δομοκού
1 ντομάτα μεγάλη
1 πακέτο πιτάκια αραβικά
1 ματσάκι μαιντανό 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :


Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε να ξεπικρίσουν για 30΄, τις αφαιρούμε και τις στεγνώνουμε. Έπειτα τις κάνουμε τηγανητές και τις βάζουμε να στραγγίξουν για λίγα λεπτά να φύγει το περισσότερο λάδι.
Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.
Παίρνουμε τα πιτάκια και τα ψήνουμε για δευτερόλεπτα στην τοστιέρα ή στο τηγάνι.
Άρχίζουμε λοιπόν να κάνουμε πυργάκια ξεκινώντας με τα πιτάκια, αλείφουμε με το μαλακό τυρί η το Κατίκι, την ντομάτα, ΄την μελιτζάνα, ξανά την ίδια διαδικασία με πρίν και τελειώνουμε με ντομάτα.
Φτιάχνουμε μικρά πυργάκια με τον προαναφερόμενο τρόπο και ντεκοράρουμε με μαιντανό.

TIPS

Για πιο υγιεινά μπορούμε να βάλουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα.

Χταποδοσαλάτα με ούζο και μαϊντανό

Χταποδοσαλάτα με ούζο και μαϊντανό 

 Υλικά: 
1 χταπόδι 1300 περίπου γρ. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας 1 ξερό κρεμμύδι 8-10 κόκκους μπαχάρι 2 αστεράκια γλυκάνισου 1 φύλλο δάφνης 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο χυμός ενός λεμονιού λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Κατόπιν καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα, προσθέτοντας και το μπαχάρι, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το ούζο (1/2 φλιτζάνι του τσαγιού) και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι βγάζει τα δικά του υγρά). Βράζουμε το χταπόδι σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Μόλις κρυώσει λίγο, το χοντροκόβουμε. Το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σκόρδο και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ούζο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα, που θα το σερβίρουμε.

Σαλάτα με μανιτάρια και σπαράγγια

Σαλάτα με μανιτάρια και σπαράγγια 

 Υλικά - 4-5 μεγαλούτσικα μανιτάρια πλευρώτους - 10-15 σπαράγγια φρέσκα - 5-6 ελιές χονδροκομμένες - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο - 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο - 1 κουταλάκι ξύδι ή βαλσάμικο - 4 κουτ. ελαιόλαδο - 1/2 κουτ. μέλι - λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο - 1 πρέζα τριμμένο κόλιανδρο - 1 πρέζα γλυκάνισο - αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. - Τα αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. - Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. - Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. - Τα ψήνουμε στη σχάρα. - Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα σπαράγγια, τις ελιές και το κρεμμύδι. - Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με το βασιλικό. Για dressing: - Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, το κόλιανδρο, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και πρίν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα μας.