ΠΑΓΩΤΟ ΧΑΛΒΑ
Υλικά: 1 κουτί φυτική σαντιγύ (Ermol) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί ταχίνι (ολικής άλεσης αν υπάρχει) 1 κ. σ. γεμάτη μέλι θυμαρίσιο 2 κουτιά εβαπορέ γάλα παγωμένο καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα κατά βούληση Εκτέλεση Σε μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ να αφρατέψει ωραία και μετά συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ύστερα το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, αφράτο μείγμα. Μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα δύο κουτιά εβαπορέ γάλα. Κλείνουμε το μπωλ, το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη, μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε και τότε προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Ξανατοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ξαναβγάζουμε μετά από ένα δίωρο πάλι. Κάνουμε το ίδιο για 2-3 φορές για να είναι το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Σερβίρουμε και περιχύνουμε μελάκι από πάνω, η σιρόπι από γλυκό κουταλιού Καλή απόλαυση!
Υλικά: 1 κουτί φυτική σαντιγύ (Ermol) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί ταχίνι (ολικής άλεσης αν υπάρχει) 1 κ. σ. γεμάτη μέλι θυμαρίσιο 2 κουτιά εβαπορέ γάλα παγωμένο καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα κατά βούληση Εκτέλεση Σε μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ να αφρατέψει ωραία και μετά συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ύστερα το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, αφράτο μείγμα. Μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα δύο κουτιά εβαπορέ γάλα. Κλείνουμε το μπωλ, το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη, μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε και τότε προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Ξανατοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ξαναβγάζουμε μετά από ένα δίωρο πάλι. Κάνουμε το ίδιο για 2-3 φορές για να είναι το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Σερβίρουμε και περιχύνουμε μελάκι από πάνω, η σιρόπι από γλυκό κουταλιού Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου