Φασολάκια με κολοκυθοκορφάδες
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε... 1 κιλό φασολάκια 3 κολοκυθάκια με τις κορφάδες τους 1 μικρή μελιτζάνα 2 πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 3 μεγάλες ντομάτες κόκκινες και ζουμερές 1 κουταλιά αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Τα φασολάκια είναι από τα πιο όμορφα και θρεπτικά λαχανικά, κι αν τα φτιάξετε σωστά θα ξετρελαθείτε. Σε αυτήν τη απλή συνταγή θα δούμε πως φτιάχνουμε παραδοσιακά νησιώτικα φασολάκια με κολοκυθορφάδες και λίγη μελιτζάνα για τη γεύση! Εμείς χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένα φασολάκια αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φασολάκια, αν έχουμε... Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κολοκυθάκια χωρίς νερό και χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά να αποψυχθούν. Αν έχουμε φρέσκα φασολάκια, τα καίμε με πολύ λίγο λάδι για 3 λεπτά. Παράλληλα, τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή στο μίξερ, μαζί με το σκόρδο και το εσωτερικό της μελιτζάνας. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασολάκια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Έπειτα κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό που σιγοβράζει, μαζί με τις κορφάδες των κολοκυθιών! Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για περίπου τρία τέταρτα. Μόλις δούμε ότι οι πατάτες τρυπιούνται άνετα με το πηρούνι, είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε τα φασολάκια μας με λίγο φετούλα και καλή μας απόλαυση. Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα Κατηγορία συνταγής: Λαδερά Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά Μερίδες: 6
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε... 1 κιλό φασολάκια 3 κολοκυθάκια με τις κορφάδες τους 1 μικρή μελιτζάνα 2 πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 3 μεγάλες ντομάτες κόκκινες και ζουμερές 1 κουταλιά αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Τα φασολάκια είναι από τα πιο όμορφα και θρεπτικά λαχανικά, κι αν τα φτιάξετε σωστά θα ξετρελαθείτε. Σε αυτήν τη απλή συνταγή θα δούμε πως φτιάχνουμε παραδοσιακά νησιώτικα φασολάκια με κολοκυθορφάδες και λίγη μελιτζάνα για τη γεύση! Εμείς χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένα φασολάκια αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φασολάκια, αν έχουμε... Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κολοκυθάκια χωρίς νερό και χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά να αποψυχθούν. Αν έχουμε φρέσκα φασολάκια, τα καίμε με πολύ λίγο λάδι για 3 λεπτά. Παράλληλα, τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή στο μίξερ, μαζί με το σκόρδο και το εσωτερικό της μελιτζάνας. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασολάκια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Έπειτα κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό που σιγοβράζει, μαζί με τις κορφάδες των κολοκυθιών! Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για περίπου τρία τέταρτα. Μόλις δούμε ότι οι πατάτες τρυπιούνται άνετα με το πηρούνι, είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε τα φασολάκια μας με λίγο φετούλα και καλή μας απόλαυση. Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα Κατηγορία συνταγής: Λαδερά Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά Μερίδες: 6
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου