Πατατόπιτα από την Τήνο (Μπομπότα)
Τι θα χρειαστείτε: (8-10 άτομα) *2 1/2 κιλά πατάτες *2 κουταλιές βούτυρο *1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο *4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα *2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) *1 κουταλιά ρίγανη *1/2 φλιτζάνι γάλα *1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο *4 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί και το ψήσιμο *αλάτι και πιπέρι Ετοιμασία: Πλένετε τις πατάτες μέχρι να φύγει το χώμα και τις βράζετε μαζί με την φλούδα. Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μείγμα μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε το μείγμα στρώνοντάς το, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πάρτε ένα πηρούνι και σχεδιάστε στην επιφάνεια της πίτας τετράγωνα ή ρόμβους. Περιχύστε την πατατόπιτα με λίγο λάδι και ψήστε την στους 200 βαθμούς για καμια ώρα μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την πίτα να κρυώσει και σερβίρετέ την.
Τι θα χρειαστείτε: (8-10 άτομα) *2 1/2 κιλά πατάτες *2 κουταλιές βούτυρο *1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο *4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα *2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί) *1 κουταλιά ρίγανη *1/2 φλιτζάνι γάλα *1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο *4 κουταλιές ελαιόλαδο για το ταψί και το ψήσιμο *αλάτι και πιπέρι Ετοιμασία: Πλένετε τις πατάτες μέχρι να φύγει το χώμα και τις βράζετε μαζί με την φλούδα. Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μείγμα μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε το μείγμα στρώνοντάς το, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πάρτε ένα πηρούνι και σχεδιάστε στην επιφάνεια της πίτας τετράγωνα ή ρόμβους. Περιχύστε την πατατόπιτα με λίγο λάδι και ψήστε την στους 200 βαθμούς για καμια ώρα μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την πίτα να κρυώσει και σερβίρετέ την.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου