Χταποδοκεφτέδες
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε... 1 χταπόδι 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο 1/2 κούπα ξύδι 1 ντομάτα 150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια ρίγανη 2 κουταλιές δυόσμο Τώρα που καλοκαιριάζει τα μεζεδάκια είναι πολύ συνηθισμένα να συνοδεύουν το ουζάκι μας.
Φτιαξτε χταποδοκεφτέδες πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή: Καταρχήν πρέπει να βράσουμε το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά. Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Πλαθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις τηγανίζονται, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιτό λάδι Τα σερβίρουμε με τους υπόλοιπους μεζέδες ζεστά. Καλή ουζοκατάνοιξη!
Χρόνος προετοιμασίας: Μιάμιση ώρα προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Για 6-8 άτομα½ φλιτζάνι μαϊντανό1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένηαλάτιπιπέριελαιόλαδο1 κιλό χταπόδι2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Επιλέγουμε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι. Στη συνέχεια βράζουμε το χταπόδι 45 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.Το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε... 1 χταπόδι 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο 1/2 κούπα ξύδι 1 ντομάτα 150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια ρίγανη 2 κουταλιές δυόσμο Τώρα που καλοκαιριάζει τα μεζεδάκια είναι πολύ συνηθισμένα να συνοδεύουν το ουζάκι μας.
Φτιαξτε χταποδοκεφτέδες πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή: Καταρχήν πρέπει να βράσουμε το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά. Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Πλαθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις τηγανίζονται, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιτό λάδι Τα σερβίρουμε με τους υπόλοιπους μεζέδες ζεστά. Καλή ουζοκατάνοιξη!
Χρόνος προετοιμασίας: Μιάμιση ώρα προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου