Πρωτότυπος ποντιακός μπακλαβάς! (βίντεο)
Ο Πόντιος σεφ Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης (υπεύθυνος του ελληνικού εστιατορίου «Μολών Λαβέ» στη Μόσχα), φτιάχνει... δημιουργικό ποντιακό μπακλαβά στο (και ειδικά για το) pontos-news.gr.
Απολαύστε τον!
ΥΛΙΚΑ
Φύλλα περέκ
Ζάχαρη
Μέλι
Φουντούκια ψιλοκομμένα
Κανέλλα
Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε ένα φύλλο περέκ με ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η επιφάνεια του φύλλου.
Σπάμε το φύλλο σε μεγάλα κομμάτια και αρχίζουμε να τα στοιβάζουμε σ' ένα πιάτο όπου πρώτα έχουμε βάλει λίγο μέλι.
Πάνω σε κάθε κομμάτι ρίχνουμε μέλι, ψιλοκομμένα φουντούκια και κανέλλα, και αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο παγωτό.
Στο τελευταίο κομμάτι πασπαλίζουμε και ζάχαρη άχνη.
⇔
►Το... «Χαβίτς στη σχάρα» που αναφέρει ο σεφ, θα σας το παρουσιάσουμε προσεχώς. Το «Ποντιακό σούσι» θα το δείτε ΕΔΩ.
► Ο Πόντιος σεφ βρέθηκε στα γραφεία του pontos-news.gr μετά από πρόσκληση του συνεργάτη μας Βασίλη Καρυοφυλλίδη,
του γνωστού και ως... «Ποδηλάτη της Τραπεζούντας».
Φύλλα περέκ
Ζάχαρη
Μέλι
Φουντούκια ψιλοκομμένα
Κανέλλα
Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε ένα φύλλο περέκ με ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η επιφάνεια του φύλλου.
Σπάμε το φύλλο σε μεγάλα κομμάτια και αρχίζουμε να τα στοιβάζουμε σ' ένα πιάτο όπου πρώτα έχουμε βάλει λίγο μέλι.
Πάνω σε κάθε κομμάτι ρίχνουμε μέλι, ψιλοκομμένα φουντούκια και κανέλλα, και αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο παγωτό.
Στο τελευταίο κομμάτι πασπαλίζουμε και ζάχαρη άχνη.
⇔
►Το... «Χαβίτς στη σχάρα» που αναφέρει ο σεφ, θα σας το παρουσιάσουμε προσεχώς. Το «Ποντιακό σούσι» θα το δείτε ΕΔΩ.
► Ο Πόντιος σεφ βρέθηκε στα γραφεία του pontos-news.gr μετά από πρόσκληση του συνεργάτη μας Βασίλη Καρυοφυλλίδη,
του γνωστού και ως... «Ποδηλάτη της Τραπεζούντας».