http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Τούρτα καρότου με κακάο


Τούρτα καρότου με κακάο




Ένα ιδιαίτερο γλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, βασισμένο στο δημοφιλέστατο κέικ καρότου, μοιράζεται σήμερα μαζί σας το pontos-news.gr. Απολαύστε το ολόφρεσκο και θα τρελαθείτε από την υφή, τη γεύση και τα αρώματα του. Την ώρα που ψήνεται, και ευωδιάζει η κουζίνα, θα σας λιγώσει!

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
300 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
4 αυγά (θερμ. δωμ.)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ. τριμμένο καρότο
100 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κανέλλα

Για την επικάλυψη

250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160º C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή, τη μαύρη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3΄ να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15΄. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, να τα πίνει το μίγμα κάθε φορά, και ρίχνουμε το ξύσμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά-σιγά τα στερεά υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μίγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.
Τέλος, ρίχνουμε το καρότο, το καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
Ισομοιράζουμε το μίγμα στα έτοιμα ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 40΄ να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα. Αλείφουμε με τη μισή κρέμα, καλύπτουμε με το άλλο κέικ και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Για την επικάλυψη
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα.
Λίγη-λίγη, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε την άχνη.
Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη.

Απολαύστε το ολόφρεσκο, είναι μαγικό!
Πηγή: argiro.gr.

Κυδώνια με λουκάνικο και κιμά – Τα ανατολίτικα γεμιστά του χειμώνα!


Κυδώνια με λουκάνικο και κιμά 
– Τα ανατολίτικα γεμιστά του χειμώνα!




Οι Πέρσες και οι Τούρκοι σερβίρουν τα κυδώνια γεμιστά με κιμά και ρύζι ή πλιγούρι – το χειμωνιάτικο αντίστοιχο της γεμιστής ντομάτας. Την εκδοχή αυτού του φαγητού από την Αγλαΐα Κρεμέζη και τον Κώστα Μωραΐτη σας παρουσιάζει σήμερα το pontos-news-gr.

ΥΛΙΚΑ

4 μέτρια κυδώνια

ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ - 1 κ.γ. ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά
150 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
300 γρ. κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο
1½ φλ. μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνη
1 ξύλο κανέλλα
½ κ.γ. κύμινο
αλάτι
⅔ φλ. μαύρες σταφίδες
⅓ φλ. πλιγούρι μουσκεμένο για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό και στραγγισμένο
1 φλ. ή περισσότερο ζωμό κότας ή νερό
¼ φλ. χοντροαλεσμένο καρύδι και καρυδόψιχα για στόλισμα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. ντοματοπολτό
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Κόβουμε εγκάρσια στη μέση τα κυδώνια, στρώνουμε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε επάνω, με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 35΄ ή περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και με κοφτερό μαχαίρι, ή με το ειδικό κουταλάκι για γκρέιπφρουτ, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά κεντρικά κομμάτια. Βγάζουμε επίσης τη μισή περίπου σάρκα, αφήνοντας κουπάκια πάχους 1 εκ. περίπου. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το λουκάνικο.
Ανακατώνουμε μερικές φορές και βάζουμε και τον κιμά στο τηγάνι.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσει να τσιτσιρίζει.
Προσθέτουμε 1 φλ. από το κρασί, τη δάφνη, την κανέλλα, το κύμινο και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε 10΄.
Βάζουμε τις σταφίδες, τη μισή σάρκα από τα κυδώνια και το πλιγούρι στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ζωμό και βράζουμε άλλα 2΄. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, βάζοντας, ίσως, λίγο πιπέρι. Πετάμε το ξύλο κανέλλας και τη δάφνη.
Σε μικρή γαβάθα ανακατώνουμε τη σάρκα από τα κυδώνια που κρατήσαμε, με τον τοματοπολτό.
Σε πήλινο ή γυάλινο πυρίμαχο ταψί βάζουμε το μισό βούτυρο ή λάδι. Τοποθετούμε πάνω τα κυδώνια και γεμίζουμε με τον κιμά.
Βάζουμε από πάνω στο καθένα 1-2 κ.σ. από το μίγμα κυδώνι-ντοματοπολτό και πάνω τοποθετούμε μισό καρύδι, πιέζοντας να βυθιστεί στη γέμιση, περιχύνουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο κρασί και λίγο ζωμό.
Βάζουμε, αν θέλουμε, λίγο βούτυρο πάνω στο κάθε γεμιστό κυδώνι και ψήνουμε στους 200° C για 45΄, περιχύνοντας 1-2 φορές με τη σάλτσα από το ταψί.


Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο ή, αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σκεπασμένα στο ψυγείο και, αφού τα ζεστάνουμε, σερβίρουμε την επομένη. Η γεύση τους γίνεται ακόμα καλύτερη!
Πηγή: bostanistas.gr / Αγλαΐα Κρεμέζη, Κώστας Μωραΐτης

Ρεβιθάδα στη γάστρα


Ρεβιθάδα στη γάστρα




Με μπέικον και πιπεριά Φλωρίνης, τα... πικάντικα ρεβίθια που προτείνει σήμερα το pontos-news.gr είναι απλώς υπέροχα! Μια σύγχρονη εκδοχή της σιφνέικης ρεβιθάδας.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ρεβίθια (ιδανικά, ελληνικά)

3 μεγάλα κρεμμύδια
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρασοπότηρο λάδι
5 πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα
6-7 λωρίδες μπέικον
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
δάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να μουλιάσουν με λίγη σόδα (στη μύτη του κουταλιού). Όταν πρόκειται να τα ετοιμάσουμε, χύνουμε το νερό και τα ξεπλένουμε.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα ρεβίθια στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση τα παρακολουθούμε για να τα ξαφρίσουμε, και όταν φύγει όλος ο αφρός ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45΄. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και σκεπάζουμε με τις ντομάτες που έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι με φειδώ, λίγο πιπεράκι και πάπρικα.
Περιχύνουμε με το νερό όπου έβρασαν τα ρεβίθια μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν, και προσθέτουμε το λάδι.
Ανακατεύουμε μαλακά, προσθέτουμε δύο φύλλα δάφνη, κλείνουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί για 10΄ στους 200° C, στον αέρα.
Στη μία ώρα περίπου ελέγχουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Κόβουμε τότε μικρές-μικρές τις πιπεριές Φλωρίνης και στα τρία τα μπέικον και τα τοποθετούμε πάνω στο φαγητό.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμα 30΄.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Βραστάρ’ ή Εκμέκ Ισλαμασού, από την Πάφρα


Βραστάρ’ ή Εκμέκ Ισλαμασού, από την Πάφρα




Άλλη μια απλή συνταγή από την αλησμόνητη πατρίδα, παρόμοια με το τσουμούρ', επέλεξε να σας παρουσιάσει το pontos-news.gr. Ένα γεύμα θρεπτικό και χορταστικό, με τα απλούστερα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Μας την θύμισε η Γιορτή Πολιτισμού «Παρακάθ' κι αροθυμίας» που έγινε το καλοκαίρι στο Θρυλόριο.

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά ψωμί μπαγιάτικο
7-8 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή λάδι
8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 αυγά
7-8 ποτήρια νερό
αλάτι
μαύρο πιπέρι (μπόλικο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι ή βούτυρο, και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει.
Παράλληλα τεμαχίζουμε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.
Μόλις βράσει το μίγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και το περιχύνουμε στο ψωμί.
Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα πιάτο για 5΄ και σερβίρουμε.

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας»: Γιορτή πολιτισμού στο Θρυλόριο
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης «Η Κερασούντα & το Γαρς»

Ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο

Ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο



(Φωτ.: studiom.gr)


Ο μπακαλιάρος είναι ένα νοστιμότατο ψάρι με πλούσια διατροφική αξία, και κακώς τον έχουμε (σχεδόν άρρηκτα) συνδέσει με την 25η Μαρτίου και τη σκορδαλιά.

Τα φύλλα του παστού μπακαλιάρου βρίσκονται όλο το χρόνο στην αγορά, και το μόνο που μένει είναι να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να τον μαγειρέψουμε. Οι ντολμάδες που σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr μπορούν να γίνουν και με λάχανο!

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. μπακαλιάρος, ξαρμυρισμένος
2 μαρούλια, πλυμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, τριμμένα
1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 ml ζωμό κότας, σπιτικό, ψυγείου ή από βιολογικό κύβο
2 λεμόνια, το χυμό
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και τον βράζουμε για 10΄.
Σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε το νερό σε άλλη κατσαρόλα ή σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει ελαφρά και τον ψιλοκόβουμε.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα των μαρουλιών και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο νερό που βράσαμε τον μπακαλιάρο ζεματίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, βουτώντας τα για 2-3΄.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το ρύζι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας στρώνουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα των μαρουλιών.
Στρώνουμε τα φύλλα των μαρουλιών σε πάγκο εργασίας. Βάζουμε 1 κ.σ. από το μίγμα στη μέση της βάσης κάθε φύλλου, στην πλευρά που βρισκόταν το κοτσάνι, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε σφιχτά.
Βάζουμε τα ντολμαδάκια κυκλικά σε μια κατσαρόλα και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο, ώστε να μην κινούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και διαλυθούν. Περιχύνουμε με το λάδι και τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄.
Αποσύρουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και σερβίρουμε. 

Πηγή: alatikaipiperi.gr / Μάκης Γεωργιάδης

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Σούσι το... ποντιακό! (βίντεο)

Σούσι το... ποντιακό! (βίντεο)




Ο Πόντιος σεφ Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης (υπεύθυνος του ελληνικού εστιατορίου «Μολών Λαβέ» στη Μόσχα), μαγειρεύει... ποντιακό σούσι στο (και ειδικά για το) pontos-news.gr. Απολαύστε τον!

Έχοντας δοκιμάσει και το αποτέλεσμα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το σούσι με χαψία είναι καταπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ

Σέφτελα
Χαψία (φιλέτα)
Πλουγούρ'

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δυναμώνουμε τον ήχο στον υπολογιστή μας.
Παρακολουθούμε στο βίντεο τις οδηγίες του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη για το ποντιακό σούσι, μαζί με τα απολαυστικά σχόλιά του!
Βάζουμε το βίντεο να ξαναπαίξει, για να σιγουρευτούμε ότι δεν χάσαμε καμιά ποντιακή ατάκα.
Βάζουμε το βίντεο να παίξει για τρίτη φορά, για να κρατήσουμε σημειώσεις για τη συνταγή.

Καλή διασκέδαση, καλή επιτυχία, καλή όρεξη!


Ο Πόντιος σεφ βρέθηκε στα γραφεία του pontos-news.gr μετά από πρόσκληση του συνεργάτη μας Βασίλη Καρυοφυλλίδη,
του γνωστού και ως... «Ποδηλάτη της Τραπεζούντας».

Αρμένικα σεμσέκ (τηγανιτά πιτάκια με κιμά)


Αρμένικα σεμσέκ (τηγανιτά πιτάκια με κιμά)




Η αρμένικη κουζίνα, τόσο συγγενής με την ποντιακή αλλά και προσφιλής στα γούστα όλων των Ελλήνων, είναι η πηγή μας σήμερα. Μια νόστιμη παραδοσιακή συνταγή σάς προτείνει λοιπόν το pontos-news.gr: μερακλίδικα κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι, όσο πικάντικα τα θέλετε εσείς.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

½ κιλό άπαχος κιμάς, περασμένος δύο φορές
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
αλάτι
μαύρο και κόκκινο πιπέρι
μπαχάρι

Για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι
1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε, βρέχοντας με νερό τα χέρια μας συχνά, έως ότου το μίγμα μας αποκτήσει μια μέτρια σκληρότητα. Το αφήνουμε και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης με λίγο χλιαρό νερό έτσι ώστε να γίνει μέτρια (όχι αραιή). Έπειτα την κόβουμε σε μικρούς σβώλους στο μέγεθος ενός καρυδιού και τους σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί για να μην στεγνώσουν.
Παίρνουμε έναν σβώλο ζύμης και με τον πλάστη τον ανοίγουμε στο μέγεθος του πιάτου του καφέ.
Βρέχοντας τα χέρια μας, παίρνουμε λίγη γέμιση (όσο ένα καρύδι) και με τα ακροδάχτυλά μας την απλώνουμε πάνω στη ζύμη, αφήνοντας περιμετρικά περίπου ένα εκατοστό χωρίς γέμιση, και τη ζύμη που περισσεύει την γυρίζουμε προς τα μέσα.
Αφού ετοιμάσουμε τις πίτες μας, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Τοποθετούμε αρχικά την πίτα με τη μεριά του κιμά στο τηγάνι και αφού ροδίσει την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα σεμσέκ είναι έτοιμα.


Πηγή: armenika.gr / Αραξή Μπαμπογλιάν.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Αυγά βραστά τουρσί με αρωματικά βότανα


Αυγά βραστά τουρσί με αρωματικά βότανα


Περιγραφή

Τα βραστά πασχαλινά (και όχι μόνο) αυγά βρίσκουν ένα προορισμό!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΣΙ

Τι χρειαζόμαστε:

Φρέσκα αυγά
Παρθένο ελαιόλαδο
Κόκκοι από διάφορα πιπέρια
Φρέσκα αρωματικά: δενδρολίβανο, ματζουράνα, δάφνη
Μια-δυο πιπερίτσες τσίλι φρέσκες ή αποξηραμένες
Λευκό βαλσάμικο
Μερικές κλωστίτσες σαφράν
Χρειαζόμαστε και ένα βάζο που κλείνει ερμητικά.

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε τα αυγά.
Πέντε λεπτά μετά το βράσιμο, με τη κουτάλα τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να σπάσουν ελαφρά τα τσόφλια.
Ρίχνουμε στο νερό το σαφράν. (Το χρώμα και το άρωμά του θα εισχωρήσει μέσα από τα ραγισμένα τσόφλια και θα δώσει πανέμορφα σχήματα όταν τα καθαρίσουμε.)
Βράζουμε τα αυγά συνολικά για 10 -12 λεπτά. Τα σουρώνουμε από το νερό και τα βουτάμε σε κρύο νερό μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Τα καθαρίζουμε.
Στο γουδάκι μας κτυπάμε ελαφρά τους κόκκους των πιπεριών.
Στο αντικολλητικό μας τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο όσο θα χωρέσει για να γεμίσει το βάζο μας. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα πιπέρια, το τσίλι και όλα τα φυλλαράκια από τα αρωματικά.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά ώστε να μην κάψει το λάδι αλλά με την θερμότητά του να βγουν τα αρώματα των βοτάνων.
Προσθέτουμε το βαλσάμικο και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το λάδι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε τα αυγά στο βάζο.
Απογεμίζουμε με το αρωματισμένο λάδι και τα αρωματικά βότανα και αφού διαπιστώσουμε ότι το λάδι είναι εντελώς κρύο κλείνουμε το βάζο!
Το διατηρούμε στο ψυγείο στη συντήρηση για αρκετό καιρό.


Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν χρησιμοποιήσουμε πασχαλινά αυγά, τότε παραλείπουμε το σαφράν. Η συνταγή είναι της κυρίας Ελένης Χ. από την Κεφαλλονιά και έχει δημοσιευθεί στο hungry.gr

Την έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτική.