Βανίλια ( υποβρύχιο συνταγή)
Βρήκα πολλές στο internet αλλά τελικά κατέληξα σ’ αυτή της φίλης μου Eri του Captain Cook γιατί δεν μ’ αρέσει η μαστίχα.
Την πρώτη φορά μου έγινε πέτρα ( τη χτύπησα πολύ) τη δεύτερη μαλακή ( βιάστηκα να τελειώσω) και την τρίτη πέτυχε ( τη σταμάτησα όταν έγινε σαν πηχτή κρέμα!!!
Μόνο που την έκανα διαφορετικά προσθέτοντας τη δική μου πινελιά .
Γίνεται πολύ εύκολα, με απλά υλικά αλλά θέλει ανακάτεμα ( πιο εύκολη από το χαλβά ).
Γίνεται πολύ εύκολα, με απλά υλικά αλλά θέλει ανακάτεμα ( πιο εύκολη από το χαλβά ).
Υλικά:
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
1 φλυτζανάκι του καφέ ποτό βύσσινο.
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
1 φλυτζανάκι του καφέ ποτό βύσσινο.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ποτό ( σπιτικό λικέρ) να βράσουν σαν σιρόπι,ανακατεύοντας συχνά.
Όταν δέσει κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη βανίλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν δέσει κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη βανίλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Το ποτό βύσσινο της έδωσε τη γεύση και το άρωμά του και μια απόχρωση του ροζ.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωμένο νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωμένο νερό.
Όσοι τη δοκίμασαν τους άρεσε!
Η παραδοσιακή συνταγή είναι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 σταγόνα μαστίχα ( τη βάζουμε να βράσει με τη ζάχαρη)
1 κάψουλα βανίλια.
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 σταγόνα μαστίχα ( τη βάζουμε να βράσει με τη ζάχαρη)
1 κάψουλα βανίλια.
Αν γίνει σφιχτή η μαλακή προσθέστε λίγο νερό και ξαναβράστε την,κάνοντας την ίδια διαδικασία με το ανακάτεμα ή φτιάχνοντας την σιρόπι για χαλβά.
Για χρώμα βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή εσάνς ,ροδόνερο,ή οτιδήποτε σας ταιριάζει σε γεύση ( φυστίκι).
Για χρώμα βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή εσάνς ,ροδόνερο,ή οτιδήποτε σας ταιριάζει σε γεύση ( φυστίκι).